Engedélyezetlen kínai vakcina: előbb a kormánytagokat oltsák be!

2021. január 18. 18:05

Orbán Viktor utasítást adott a kínai Sinopharm vakcina beszerzésére, és politikai nyomást helyezett a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézetre, hogy „minél előbb” engedélyezzék.

2021. január 18. 18:05
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában nyíltan beszélt arról, hogy utasítást adott a kínai Sinopharm vakcina beszerzésére, és politikai nyomást helyezett a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézetre, hogy „minél előbb” engedélyezzék a magyarországi felhasználását. Ezzel a miniszterelnök teljes mértékben megkerülné az Európai Gyógyszerügynökség engedélyeztetését.

Sőt, arról is beszélt, hogy a 60 év felettieket is ezzel kellene beoltani, pedig a Sinopharm elnöke is arról beszélt, hogy egyelőre csak 59 éves korig oltanak a vakcinájukkal, mert még további kutatási adatokra van szükség, hogy biztonságosnak nyilvánítsák a 60 év felettiek körében is.

Szögezzük le: nem azzal van a gond, hogy egy vakcina kínai vagy orosz gyártású. Hanem azzal, hogy ezek a vakcinák a nyugati cégek vakcináihoz képest jóval átláthatatlanabb módon készültek, és még a megfelelő európai hatóságok engedélyét sem kapták meg. Veszélyes, és a védőoltásokba vetett általános bizalmat is rombolja, hogy a magyar miniszterelnök – csak azért, hogy baráti diplomáciai üzenetet küldjön keleti diktatúráknak – a kínai és orosz vakcinák mellett kampányol, az Európai Unió teljes ignorálásával.

De ha tényleg bíznak benne a kormánytagok, oltassák be először magukat a kínai vakcinákkal: bizonyítsák be, hogy nekik ugyanolyan jó a még nem engedélyezett kínai, mint a már engedélyezett nyugati védőoltás!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1istvan
2021. január 20. 15:06
A kommentedre
1istvan
2021. január 20. 15:05
Sztem rosszul tudod. Megállapodtak, hogy az eu szerzi be, és az eu tagállamai nem keresik fel egyenként a gyártókat. Elhiszik az eu bírálóknak, hogy ugyanúgy nem érdekük csalni, mint a nemzeti értékelőknek. Mert egyébként minden országnak nemzeti joga megmondani, hogy mivel oltat. Kínával, oroszokkal az eu nem tárgyalt ezért ide pl nem is tud senki magasabb árat ígérni mint az eu, tehát azt is figyelembe véve, hogy az oktatás sürgős, és az eu nem oszt annyit, mint amennyit ígért, a magyar kormány (és a többi is aki már, vagy majd fog) jogosan keres meg mindenkit akit az eu nem.
DoomGuy
2021. január 19. 14:50
Azt szeretem Andrew-ban, hogy nem demagóg. Meg nem is hazudozik.
B_kanya
2021. január 19. 11:35
A média megfélelemlítésével próbálkozó andreas negrescu-ghor : "Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában nyíltan beszélt arról, hogy utasítást adott a kínai Sinopharm vakcina beszerzésére, és politikai nyomást helyezett a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézetre, hogy "minél előbb" engedélyezzék a magyarországi felhasználását." A valóság: "ORIGO2021.01.19. 09:03 Szokatlanul élesen bírálta az osztrák kancellár Brüsszel vakcinapolitikáját. Sebastian Kurz arra szólította fel az Európai Unió gyógyszerügynökségét, hogy a lehető leggyorsabban és bürokrácia nélkül engedélyezze az AstraZeneca által gyártott koronavírus-védőoltást. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!