Fekete-Győr András (ámok)futása

2021. január 19. 09:46

Fekete-Győr magából indul ki: hogy a nagyon gazdag apuka befizeti a nagyon buta gyerekét egy neves egyetemre.

2021. január 19. 09:46
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Pesti Srácok

„Jött a nagy dobás: kapjon mindenki százezer forintot, aki beoltatja magát. Marha jól hangzik, hogy kapunk az államtól száz rugót csak úgy, mert beoltatjuk magunkat. Vagy mert illedelmesen köszönünk a portásnak. Vagy mert nem szarunk a sarokba… De hétmillió emberrel számolva, akiknek várhatóan előbb-utóbb szükségük lesz az oltásra, ez hétszázmilliárd forintot jelent. Nyilván nagyon hangzatos és látványos ezt összehasonlítani a Budapest-Belgrád vasúttal, vagy bármilyen egyéb nagyberuházással, amire Andriskáék szerint semmi szükség, inkább adják oda az embereknek a pénDzt. Tudom, hogy Fekete-Győrnek nem erőssége a közgazdaságtan, demagógiából sokkal jobb, de azért még egy viszonylag alap kognitív képességekkel rendelkező ember is tudja, hogy míg a beruházások munkahelyeket teremtenek, majd pedig termeléssel, szolgáltatással növelik a gazdaságot, amiből az embereknek jövedelme lesz, addig az ingyen osztott pénz az olyan, mint halat adni az éhező eszkimónak.

Ismerjük el: tökéletes a kivitelezés, jól hozza a kötelezőt. Kelts pánikot, félelmet (koronavírus), gyűlöletet (parlament, kormány), de ígérj is. Mindenképp olyat, amiről te is tudod, hogy teljesíthetetlen, de neked soha nem is kell miatta felelősséget vállalnod, viszont felelőssé tehetsz valaki mást, hergelheted azzal az embereket, hogy ő megadhatná neked, de mégsem teszi. És máris jön a következő poszt, az újabb primitív uszítás a jól felépített folyamban: Orbán Gáspár ösztöndíja a Sandhurst katonai akadémián. Andriska nagyon felháborodott, amiért Gáspár képes volt katonának állni és ösztöndíjjal elvégezni a Royal Military Academy képzését. Az oktatásfétises, nyugatimádó libsi hülyegyerekek gyűjtőpártja most hirtelen kiakad, ha valaki nyugaton tanul egy elitképzőben.

Fekete-Győr magából indul ki: hogy a nagyon gazdag apuka befizeti a nagyon buta gyerekét egy neves egyetemre. Gáspár esetében viszont az a helyzet, hogy sem a West Point, sem a Royal Military Academy nem abból él, hogy gazdag apukák hülye gyerekeit képezik sok pénzért, hanem a saját hadseregük és részben a szövetséges országok hadseregeinek legkiválóbbjait képezik tovább. A NATO tagországain belül mindennapos, hogy egymás tisztjeit képezgetik. Mi is képzünk mindenféle népességet, még NATO-n kívül is, akikkel van katonai együttműködésünk. És mindenhol a küldő állam fizeti a képzést. Amit olyanok kaphatnak, kik arra méltónak bizonyultak. Orbán Viktor akkor sem fizethette volna be Gáspárt erre a képzésre, ha nagyon akarná egyengetni a fia útját.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rick Deckard
2021. január 19. 20:35
Gazsi vagy külföldi elitegyetemen képződik, vagy a haza elbukik! Punktum!
baoo
2021. január 19. 18:39
Na persze, az apostól fényt látott, és a katonásdi felé fordult. Szerintem a társadalomnak kutya kötelessége 3 hónap szolgálat után beiskolázni egy elit egyetemre. Az irigykedők is tudják, OG, (a kis O1G) az összes fiatal katonatisztek közül a legigéretesebb. 3 hónap alatt többet bizonyított, mint más 5 év alatt, és minden reményünk meg van arra, hogy tartósan a katonai pálya felé fordult, akár még fél év múlva sem akar hastáncos, vagy nehézbúvár lenni. A legjobb helyre ment az a 40 milliócska! Nem beszélve arról a kedvező, a seregben acélos morált teremtő hatásról, amit a valóban rátermett, (eddig) elkötelezett fiatal tisztek körében vált ki az, hogy egyeseknek mikre van lehetősége a surranó pályán. Na ne fidiótáskodjunk már!!!!
MayorAnna
2021. január 19. 17:39
mizu FingósDiszkós?
Biivisz
2021. január 19. 14:12
"... az ingyen osztott pénz az olyan, mint halat adni az éhező eszkimónak." Ez a "kapjon mindenki 100 000-et" nem csak ezért aljas. (Amúgy a "helikopterpénz" súlyos válság esetén valóban lehet közgázilag is hasznos , de most tényleg nem ez a helyzet.) Az igazi aljassága abban rejlik (és ezért nem állnak le a témával), hogyha beígérik, hogy a jövő évi választás után - ha kormányon lesznek - ők majd kifizetik (persze nyilván nem, de addigra már késő), sok hülye birka nem fogja beoltatni magát, arra várva, hogy majd jövőre, ha rájuk szavaz, megkaphassa a pénzt. Ezzel pedig nem csak szavazatokat vesznek, de a járványt is tovább el tudják húzni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!