Évtizedekkel ezelőtt mások is megkapták az esélyt

2021. január 19. 21:00

Most az a minimum, hogy az újaknak, köztük Szarvas Jóskának is megadjuk.

2021. január 19. 21:00
Habodász István
Facebook

„Szarvas Jóskával Kassán találkoztam először.

Én gyakorlati éveimet töltöttem a felvidéki teátrumnál, Jóska pedig vendégművészként érkezett a színházhoz.

Eddigi rövidke pályám egyik meghatározó előadásában, a Leenane szépében dolgozhattam vele.

Az előadást Bérczes László rendezte.

Egy különös találkozás volt ez, hiszen pont akkor kezdtem el írni szakdolgozatomat Kaszás Attiláról. Jóska pedig pont akkor jött, amikor a legnagyobb segítségre szorultam.

Nem egy megszokott segítség volt ez, hiszen nem mertem direkt kérni, tulajdonképpen nem is kellett, mesélt ő magától. Attiláról, magyarságról, hitről, szakmáról és természetesen Viszákról. Sokat tanultam tőle és mellette, pedig akkor még nem volt tanár. Most viszont teljesen megérdemelten, osztályvezető tanár lesz. Tanítani fog, és tudom, hogy jól fogja végezni a rábízott feladatot.

Hittel, szeretettel, türelemmel, odafigyeléssel.

Kaszás Attila odafent mosolyog és méltán büszke most (is) barátjára!

Akik most bántják, és tehetségét kétségbe vonják, azok nem ismerik őt igazán.

A gyűlölet, gyűlöletet szül.

Méltatlannak tartom ezeket a hangokat egy ilyen, szakmáját magas színvonalon művelő emberrel szemben, mint Szarvas Jóska!

Anno, régen évtizedekkel ezelőtt, mások is megkapták az esélyt. Most az a minimum, hogy az újaknak, köztük Szarvas Jóskának is megadjuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. január 20. 12:43
"Anno, régen évtizedekkel ezelőtt, mások is megkapták az esélyt. Most az a minimum, hogy az újaknak, köztük Szarvas Jóskának is megadjuk." Sose felejtsd el Eszenyit. Eszükben sincs.
aleb19
2021. január 20. 09:10
mi is van judapesttel?
Európai téridő
2021. január 20. 09:01
A Vas utcai internáci hülyeelvtárs Disznófejű Nagyurak már őrá is kimondták a "fatvát".
tevevanegypupu
2021. január 20. 08:50
EGY kultura van..és ebben tulajdonképpen benne kellene legyen mind..Ascher meg Vidnyánszky is..tegnap mondták az Ez itt a kérdésben..és nagyon igazuk van..ezen az emberek többsége nem is gondolkodott el..Hogy aztán miért alakult úgy, hogy a társadalom azt képzeli, a kulturát a baloldalnak kell birtokolnia, osztogatnia, meghatároznia..hát ebben a MAGYAR társadalom épp oly hibás, mint azok a balliberálisok, akik boldogan és gátlástalanul rá is tehénkedtek a kulturára..Na ezt akarja most a kormány egyensúlyba hozni..és tényleg itt az ideje..Békés Mártonnak igaza van -noha amikor mondta, Gyurcsányék és a balliberálisok szinte máglyára vitték - ne Esterházy Péter legyen a mérce és a filmben ne Jancsó M iklós..(mindig Karinthy Ferenccel jövök, de ezt ő már akkor megmondta,mikor sztárolni kezdték őket, szerényen megjegyzem, a kezdetektől ez volt a véleményem nekem is,ésnem győztem ámuldozni a budapesti sznobokon))..hanem legyen általános kép és ismeretterjesztés..azokról, akik nem feltűnően tolakodnak..hanem "csak" művészek..a legnagyobbk között. Hihetetlen, hogy hány művész tűnt el a sűllyesztőben azért, mert mi, a társadalom ezt csak úgy lustán hagytuk..A mi hibánk, hogy így alakult.Nem igaz, hogy a kulturát csak a baloldal és ezen belül csak a zsidók értik és művelhetik...Talán még időben van a forradalom..nem ellenük, hanem velük együtt egyensúlyban álljon a művészet, a művelői..és a hallgatók és nézők..Spiro György mondta mostanában,hogy nincs miről beszélni..hát akkor pedig,ahogy tegnap a műsorban mondták..ne beszéljen, fogja be....engedje, hogy most átvegyék tőle a mikrofont. Mert vannak akiknek viszont lenne mit mondani..és Szarvas József biztos, hogy közéjük tartozik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!