Európa jövőjét egy maréknyi bátor ember dönti el

2021. január 02. 10:27

Az én generációm nagyon vágyik arra, hogy valaki szilárd alapokat mutasson számára. Interjú.

2021. január 02. 10:27
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Vasarnap.hu

„Identitárius, azaz…?

Az etnokulturális identitásunk megőrzéséért küzdünk, messzebb tekintve az etnikai vonulatnál. Az identitarianizmus a francia újjobboldal önmeghatározása, egyfajta válasz 1968-ra, de Molnár Tamás is azon dolgozott, hogy kiforrott választ adjon a jelenségre. Az etnokulturális identitásnak három szintje van, a regionális, a nemzeti és a civilizációs, mindháromnak vannak kulturális és etnikai vonatkozásai, amik szerintünk rendkívül fontosak.

Egy liberális újságíró most hagyná itt, de engem érdekel, folytassuk…!

A regionális etnikai identitáshoz tartozik a család, a szülőföld, a falu, vagy város, ahonnan származunk. Ennek kulturális vetületei a helyi vallási és kulturális közösségek, a népszokások vagy akár a helyi labdarúgócsapat, aminek szurkolunk. A nemzeti ezek összessége, a közös nyelv, a közös ünnepek, történelem és hagyományok. A civilizációs etnikai identitáshoz tartozik, hogy mi európaiak vagyunk, ennek kulturális vetülete pedig az évezredek alatt összekovácsolódott egység, illetve a kereszténység.

Korábban úgy fogalmazott, mindenkinek megvan ez a három identitása. Tartja ezt a kijelentést?

Ezek velünk születnek, ezt axiómaként kezelem. Az persze más kérdés, hogy ha valaki nem gyakorolja, elfojtja őket, de a legvadabb liberálisban is ott van ez a hármas identitás.

Naponta hányszor nevezik kirekesztőnek?

Rengetegszer, már nem is számolom. Nem érdemes egyébként az ellenség címkézéseit számításba venni, ahogy a nyelvpolitikai törekvéseiknek sem szabad teret engedni. Nem szállhatunk be az ő diskurzusukba ezen a szinten. Éppen az a céljuk, hogy a címkéikkel uralják a nyelvet. Ha pedig ezt elérik, már nem kell vitatkozniuk, érvelniük, így pedig nem lepleződnek le. Anélkül nyernek, hogy harcolniuk kellene. A címkézés az érvek hiányát fedi el, akik a legtöbbször címkéznek, azok a legtudatlanabb fotelproletárok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szaattila
2021. január 09. 16:18
Miért futtatjátok ezt a Bódi gyereket, kedves Mandiner? Azért mert nyilasból átvedlett külsőleg egy szép szál cigány gyerekké, még mindig egy karrierista náci hazudozó. Az Identitás Generáció nevű szervezete nem számol ötnél több főt. Miért releváns ez akkor?
FOB
2021. január 03. 23:36
Abban a politikai kurzusban, ahol simán lehet visszamenőlegesen törvénykezni, kár keresni bármiféle szilárdságot. Az kb olyan halmazállapotú, mint a Szilárd pacalja. Sajnálom ezt a nyomorultat, hogy azt hiszi, hogy 100-200 évvel ezelőtt szilárdabbak voltak a rendszerek, vagy akár a közerkölcsök. Olvasgasson történelmet és irodalmat, akkor meglátja, hogy akkor sem voltak különb a helyzet. Legfeljebb aki nem volt ott a misén azt kikezdték, meg az arisztokrácia szinte mindent megtehetett, amit nem szégyellt. Mondjuk az utóbbi most van, csak ost nem arisztokráciának hívják, hanem kormányközeli résztvevőnek.
zsoltkom2
2021. január 03. 15:35
"Az én generációm nagyon vágyik arra, hogy valaki szilárd alapokat mutasson számára." Ez a szilárd alap biztos nem gránitból lesz és valamilyen sziklából. A gránit manapság olyan, mint a gipszkarton... a szikla pedig mégiscsak megsüllyedt. A keresztény földrengésnek egy szikla az smafu. Bele kell nyugodni, hogy csak a maga nemében és adott környezetben lesz szilárd alap, az is közmegegyezésen fog múlni. Tehát perc-szilárd alap az lesz. Változásról változásra.
annamanna
2021. január 03. 09:35
"illetve a kereszténység. Ezek velünk születnek, ezt axiómaként kezelem." NEM LÉTEZIK VELESZÜLETETT KERESZTÉNYSÉG! Aki ezt állítja, az hazudik és biztosan nem keresztény! "Az én generációm nagyon vágyik arra, hogy valaki szilárd alapokat mutasson számára." Szilárd alap kell? NEM ELÉG JÉZUS?? Azért nem elég, mert nem vagy keresztény, csak egy hazug mitugrász agresszív bajkeverő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!