„ EliszoMM mindenem, nem hagyok meg egy fillért sem...”

2021. január 10. 12:10

Az ISZOMM „bölcsei” úgy gondolták, hogy nem tűrik tovább a szociális partnerek eddig eredménytelen béralkuját.

2021. január 10. 12:10
Dávid Ferenc
Hírklikk

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) elképesztőnek tartja, hogy a munkavállalók, a munkaadók és a kormány képviselőinek trojkája a mai napi nem tudott megállapodni a 2021-es minimálbérben. Az említettek jelenleg folytatott vitája valójában pitiáner huzakodás 1-2 ezer forinton. A vírusválság ugyanis nem a bérek szinten tartását, esetleg csekélyke javítását, hanem drasztikus emelését indokolja, nyilván a közterhek fajlagos csökkentésével egyidejűleg. Az Igen Szolidaritás a minimálbér azonnali megduplázását indítványozza, s országgyűlési képviselője, Székely Sándor határozati javaslatot fog benyújtani, amelyben az országgyűlés felhívná a kormányt a minimálbér bruttó 300.000 forintban való meghatározására. (MTI-OS – 2020. január 6. – ISZOMM)

A nyugati kereszténységben január 6. vízkereszt, avagy a háromkirályok, másképpen a napkeleti bölcsek jeles napja, a katolikus egyház egyik legfontosabb ünnepe. Az ISZOMM „bölcsei” úgy gondolták, hogy nem tűrik tovább a szociális partnerek (munkaadók, munkavállalók) eddig eredménytelen béralkuját, kézbe veszik az ügyet, és egyetlen parlamenti képviselőjük segítségével frappánsan megoldják a problémát. A közeli múltban létrejött – szinte mérhetetlen nagyságú – párt úgy gondolja, hogy nem a társadalmi párbeszéd keretein belül kell megállapodni a két legkisebb kötelező bértarifa nagyságáról, hanem azt csak egyszerűen el kell rendelni. Aztán lesz, ami lesz.

Elszántságuk és merészségük határtalan, matematikai tudásuk azonban rendkívül korlátos.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. január 11. 07:21
DÁVID ELFFTÁRS MAGYARÁZZA A TALMUDOT, HIRRDETI A GYURRCSÁNYI ELVTÁRSS ÁLTAL "MÁRVÁNYBA VÉSETT" IGÉÉKET!!!! MÉG AZ SEM ZAVARJA ŐTET, HOGY Ő EGY BURZSUJJ! BAGOJJJMONGYA A VEREBEKNEK, HO" NAGY- FELLLYŰEK....HE-HE-HEHH!!!
zakar zoltán béla
2021. január 10. 16:11
vcxxcvvcxxcv
lemez
2021. január 10. 15:41
Mikor Orbán a bankokat megadóztatta,el volt ájulva,hogy tónkremennek,kimennek az országból,nem birják el.Minden év elején a bértárgyalások során megjelent az atv-ben,nem lehet akkora minimálbér emelés ,amit a kormány akar,mert a multik nem birják el.Elmész te a bószme ótvaras picsájába,nyalni.Undoritó kópónyegforgató.
tóth mária
2021. január 10. 15:31
Üssétek egymást, jó a műsor. Csak keményebben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!