Azzal vádolják Orbánt, hogy tudnia kellett az államtitokról

2021. január 26. 16:42

A kollégiumi nevelőtanárának az apósa nyilvánvalóan államtitkokat adott ki a vejének.

2021. január 26. 16:42
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Facebook

„Február 2-án kijön a nyomdából a Nagy Imre-mítoszról írt könyvem. Többek között Orbán Viktornak a temetésen elmondott beszéde utóéletével is foglalkozom benne. Orbánt azzal is vádolták, hogy kollégiumi nevelőtanárától, Stumpf Istvántól tudnia kellett arról, hogy a szovjet csapatok kivonása eldöntött tény. Stumpf ugyanis Horváth István akkori belügyminiszter veje volt.

És most egy kis teaser a könyvből, mint a horrorfilmekhez szokás:

Mégis azzal vádolják Orbánt, hogy tudnia kellett az államtitokról. Honnan is? Hát onnan, hogy a kollégiumi nevelőtanárának az apósa nyilvánvalóan államtitkokat adott ki a vejének, aki ezekkel azonnal Orbánhoz rohant.

Kis jelenet a vasárnapi ebédnél:

– Képzeld, az oroszok kivonulnak Magyarországról, és viszik az atomfegyvereiket is! Ezt még a Központi Bizottság előtt is titkolják! Még egy kis levest? Vegyél zöldséget is!

– Elmondhatom Viktornak?

– Persze, azért árultam el!”

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. január 27. 09:31
Akkoriban még Grósz Károly fehérterrorról és ellenforradalomról beszélt..érdekes, hogy aztán milyen hirtelenlettek az elvtársak szociáldmokaták..de azt azért megvárták bátran, hogy a szovjet csapatok kivonuljanak..
szürkeSzarvas
2021. január 27. 06:55
89 nyarán NEM LEHETETT TUDNI,hogy az oroszoknál lessz e visszafordulás. Akkor minket,akik exponálták magukat,a Patással az élen,kivéve a beépitett szadesz keménymagot azonnal összeszedtek volna.Ezek a tények.
képviselő
2021. január 26. 20:10
"Gorbacsovnak a részleges csapatkivonásról szóló előző évi bejelentése után az 1989. március 2-3-án Moszkvában tárgyaló Németh Miklós miniszterelnök a saját elmondása szerint titokban megegyezett a szovjet pártfőtitkárral a teljes csapatkivonásról. A magyar kormányfő visszaemlékezése szerint a megállapodást nem hozták nyilvánosságra, hogy ne gyengítsék a Szovjetunió pozícióit az USA-val folytatott fegyverzetkorlátozási tárgyalásokon. Ezt a megállapodást Németh Miklós visszaemlékezésén kívül sem magyar, sem szovjet források nem támasztják alá, szovjet részről a teljes csapatkivonás gondolatának felvetése először egy belső feljegyzésben, fél évvel később, 1989 októberében igazolható." "Az eseményt megelőző államközi tárgyalások eredményei az 1990. március 10-én, Horn Gyula magyar és Eduard Sevardnadze szovjet külügyminiszter által aláírt egyezmény alapján váltak valóra." (Wikipédia) De zolizoltan már az Orbán-beszéd időpontjában (1989. június 16.) tudta.
Krupp Skya
2021. január 26. 19:53
Senki nem tudja jól, Dobrev Klára szólította fel, az oroszokat kivonulásra pontosan 10 és félórával előbb Mint ahogy Orbán Viktor szólította fel. Tehát a történelmi elsőbbség Dobrev Kláráé. Épen a főiskola klotyójában volt amikor eszébe jutott hogy a a klotyó is be van mikrofonozva és lehallgatják az oroszok ezért bele mondta a kagylóba ékes bolgársággal Ruszki e damoj. Moj atyec ocsenharasó cselovek vü KGB.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!