Azt kérjük az elnökségtől, hogy a trükközőket szorítsák vissza

2021. január 18. 18:08

Az elmúlt napokban több kormányfő is jelezte, hogy nem tartják elégségesnek a vakcina beszerzések gyorsaságát.

2021. január 18. 18:08
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Az Általános Ügyek Tanácsa Európa-ügyi minisztereinek idei első megbeszélésén az Unió miniszterei megvitatták a portugál elnökség napirendjén szereplő főbb témákat, így szó esett a vakcina beszerzésekről, a helyreállítási csomag végrehajtásáról, valamint a portugál elnökség fő pilléreiről is.

Az elmúlt napokban több kormányfő is jelezte, hogy nem tartják elégségesnek a vakcina beszerzések gyorsaságát, illetve előállítását és tagállamokhoz való eljuttatását.

Az oltások megkezdésével a mobilitás kérdése is napirendre kerül, hiszen továbbra is kérdéses, hogyan igazolják az állampolgárok védettségüket. Az Európai Bizottság ebben az esetben is lemaradásban van, hiszen a közös iránymutatások még nem készültek el.

Azt várjuk a portugál elnökségtől, hogy hajtsa végre azt a történelmi költségvetési megállapodást, amely alapján egyértelművé vált, hogy nem lehet ideológiái elvárásokat támasztani a pénzkifizetések elé. Azt kérjük az elnökségtől, hogy a trükközőket és törekvéseiket e tekintetben mindenképp szorítsák vissza. Az elnökség fő pillérét alkotó migrációs csomaggal kapcsolatban pedig a magyar álláspont nem változott: elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótát és ebben várjuk a portugál elnökség partnerségét is

At the EU-ministers’ first General Affairs Committee meeting in 2021, the ministers discussed the main topics on the agenda of the Portuguese presidency. Hence the acquisition of vaccines, the execution of the recovery package and the key pillars of the Portuguese presidency have been talked over.

In recent days, several heads of state pointed out the insufficient speed of vaccine acquisition, production and delivery to member states.

With the beginning of vaccination, the question on mobility shall be on the agenda, since it is still unknown how citizens will certify their resistance to the virus. The European Commission is lagging behind again, as the common guidelines have not been made yet.

We expect the Portuguese presidency to execute the historic financial agreement, which made clear that it’s not possible to raise ideological demands before payment. In this regard, we ask the presidency to drive back all trickers and their pursuits. About migration, the presidency’s main pillar, the Hungarian standpoint remains the same: we reject the compulsory quota system, and we await the partnership of the Portuguese presidency in that as well”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuverén maffiaállam
2021. január 19. 00:10
Még mindig nem költöztél át a Hundubra?
tuapse
2021. január 18. 19:47
Inkább arról beszélj, miért lett beoltva a kormány ?
GenusGeno
2021. január 18. 19:28
Juditka, kár az angol nyelvű szövegért, az átlag vidéki narancshívő jó, ha a magyar résszel boldogul.
Szerencsi Veronika
2021. január 18. 19:08
Az a lényeg, hogy a zsidó állam már elsőbbséget kapott - ebben is - és az összes többi magasról van lexarva. Az itthoni belső ellenség már megint a lónak a farkánál emészti magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!