Az SZFE falait is likvidálják

2021. január 11. 13:09

Az egykori Nemzeti épületének felrobbantásához hasonló hiba volna. Interjú.

2021. január 11. 13:09
Upor László
Hírklikk

„Önök is szimplán a sajtóból értesültek vasárnap az intézmény ingatlanjainak eladásáról? Bármilyen jelzés, kommunikáció érkezett-e az Önök részére a jelenlegi vezetéstől?

Egyelőre csak a sajtóhírekre tudunk támaszkodni. Hivatalos jelzés, üzenet, értesítés nem érkezett az egyetemhez tartozó ingatlan(ok) eladásáról vagy ilyen szándékról. Épp ezért – bár a „modellváltás” lassan egy éves története azt mutatja, hogy nincs olyan képtelenség, ami meg ne történhetne – a magam részéről egyelőre fenntartással fogadom a hírt. Mondjuk úgy: szeretném, ha vaklárma volna. Így minden válaszom csakis feltételes módban értendő. »Ha tényleg eladják az épületeket, akkor…«

Kinek tervezik, tervezhetik eladni az ingatlanokat?

Nem tudom. Hallani olyat, hogy a Vas utcai (egyik) épületet visszakapja az egyház – ez nem volna példátlan az utóbbi évek hasonló akciói után. Ráadásul ez formálisan akár indokolt is lehet: itt »csak« 1959. óta működik saját színházunk, az Ódry színpad, a ház eredetileg a Keresztyén Ifjúsági Szövetségnek épült. Persze az sem kizárt, hogy jó  szemű befektetők látnak fantáziát a remek elhelyezkedésű ingatlanokban. Akárhogy is, amennyiben az Ódry tényleg megszűnik – vagy máshová költözik –, hatvan éves tradíció süllyed el. Ha nem is ugyanaz a nagyságrend, de az egykori Nemzeti közeli épületének felrobbantásához hasonló, súlyos hiba volna.

Jogszerűen rendelkezik-e a kuratórium az ingatlanokkal?

Ezt meg kellene vizsgálni. De ha jogszerűen is, akkor sem az egyetem szelleméhez méltóan. Hiszen egy közösség bevonása nélkül, a közösség feje fölött dönteni ekkora jelentőségű ügyben enyhén szólva nem illendő. Ez nem adminisztratív vagy jogi – még csak nem is tulajdonjogi – kérdés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. január 11. 23:36
Tanár úrnak el vannak tévedve a juhai, önnel egybe. Nem kell rossz irányba menniük és nem lesz szfe BEZÁRÁS. Onnan indult el és tart mai napig. Míg él magyar, addig henyél BALLIB SZFE MÓDRA. VIDNYÁNSZKY KELL, MERT Ő OLYAN TÍPUSÚ MINT MIKSZÁTH, ILLETVE SZÉCHENYI. REND LEGYEN SZÉLES E HAZÁBA. INKÁBB EGYHÁZ, IMA, IMA ,IMA, SZERETET, BÉKE. EZEKRE LETT MIATTATOK NAGY SZÜKSÉG. /Átokká lesz miattad földünk szfe/.
kitiltott
2021. január 11. 22:36
Upor Laci hol a lé ?
luisbathhelena
2021. január 11. 20:26
Hahahahaha..... A kommunikáció hiányát felrójátok mikor EGYSZER sem menetetek el a meghívásra.
Vakfolt
2021. január 11. 16:33
"Akárhogy is, amennyiben az Ódry tényleg megszűnik - vagy máshová költözik -, hatvan éves tradíció süllyed el." Ezek a komcsi tradíciók süllyedhetnének gyorsabban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!