Az Orbán által kitűzött célokat sem teljesíti Felcsút

2021. január 20. 18:15

Az orbáni víziót másoknak sem sikerült beteljesíteniük.

2021. január 20. 18:15
Bányai György
Magyar Narancs

„Tizenhárom esztendővel ezelőtt Orbán Viktor – aki köztudomásúan a realitások embere – abban bízott nagyon erősen, hogy onnan számítva hét-nyolc év múlva a magyarországi labdarúgó-akadémiáknak Európa négy topbajnokságába (olasz, spanyol, német, angol) mintegy ötven futballistát adunk majd, mégpedig rendszeresen játszót, nem kispadost. Egy ilyen felcsúti nevelés van jelenleg: Sallai Roland, aki a Freiburgban futballozik. (Pár esztendeje kis ideig igazolt Bundesliga-játékos volt a Werder Bremenben a kormányfő kedvence, az esztelenül hajtós Kleinheisler László, aki most Eszéken focizik.)

Részarányosan az orbáni víziót másoknak sem sikerült beteljesíteniük. Itt van azonban mércének az NB I is. Ám míg egyes más akadémiák – például a debreceni, a kispesti, avagy az MTK-é – folyamatosan küldenek játékosokat a felnőttekhez, illetve egyéb NB I-es csapatokhoz, a PAFC összegyűjti a hazai lepattanókat, illetve nagy számban külföldiekkel tömi tele a csapatát. (Igaz, a Debrecen tavaly pottyant ki oda, ahonnan az MTK nemrég feljött, az NB II-be, ami külön történet.) De a saját profi nagycsapat, a Puskás Akadémia FC jelenlegi keretében öt-hat felcsúti van. És számos külföldi. Sőt. Az NB III-as tarcsiba is jutott belőlük. Az albán Liridon Latifi havi kilencmillióért kergeti a labdát az utánpótlásképzés fellegvárában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vainamoinen
2021. január 21. 00:02
Ki ez a senki?
lemez
2021. január 20. 21:35
Soros még megvan?Tud fizetni?
balbako_
2021. január 20. 20:09
A sport ellen beoltottak miért ugatnak bele a sportba, rejtély!
Robur
2021. január 20. 20:00
Tudjuk. Az orbán fc egy rakás szar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!