Az egyetemek megszállásával folytatódik a fideszes kultúrharc

2021. január 22. 15:05

Az Orbán-kormány az elmúlt években százmilliárdokat szórt el gyűlöletkeltésre.

2021. január 22. 15:05
Magyar Liberális Párt
MTI-OS

„Az Orbán-kormány az elmúlt években százmilliárdokat szórt el gyűlöletkeltésre, propagandára, hazug kék plakátokra és luxusberuházásokra. Ennek a pénznek a töredékéből fel lehetett volna virágoztatni a magyar kulturális életet. Helyette az értékteremtő művészeti műhelyek szétverése, a kulturális intézmények megszállása és az oktatási rendszer lezüllesztése zajlik ma Magyarországon. A kulturkampf új állomásaként a vidéki egyetemeket vonják központi irányítás alá, Orbánék a felsőoktatás függetlenségét és a tudomány szabadságát számolják fel.

Felháborító, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak és oktatóinak tiltakozása ellenére is kormányzati fennhatóság alá vonták az egyetemet, és a kormányhoz hű szakmabelieket vagy éppen színészethez nem értő személyeket helyeztek a kuratóriumba. Most pedig a pécsi, a szegedi és a debreceni egyetem autonómiájának a felszámolása következik. A Fidesz célja egyértelmű: a magyar kulturális és tudományos élet átideologizálása, és központi irányítás alá vonása. A kultúra mindenkié, a kultúra nemzeti alap, ezért nem tűrhetjük tovább Orbán Viktor és kormányának önkényes kultúrharcát. 2022-ben le kell váltanunk a gyűlöletkeltő és populista kormányt!”

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. január 24. 20:56
ez ki?
rókabácsi
2021. január 23. 13:38
KULTÚRHA--RC?
AKissLaci
2021. január 23. 08:41
Érdekes. Ezek az egyetemek mintha eddig is kormányzati fennhatóság alá tartoztak volna. Ki fizeti ezeket? A kormány. Bocsesz.
zakar zoltán béla
2021. január 22. 19:36
cudarock
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!