Adómentes ifjúság

2021. január 22. 14:46

Végiggondoltam az intézkedés vélhető indokait és várható következményeit, és pillanatnyi örömömbe bizony üröm is vegyült.

2021. január 22. 14:46
Dávid Ferenc
Népszava

„Legkésőbb 2022. január 1-től a 25 év alatti fiatalok teljes jövedelemadó mentességet kapnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Azt mondta, az intézkedés 130-150 milliárdba fog kerülni, de fontosnak tartja, hogy a fiataloknak is segítsenek, ne csak a nyugdíjasoknak. Az ügyben nehéz tárgyalásai vannak Varga Mihállyal, de „eldöntötték” a kérdést. Orbán szerint az átlagfizetésekig érdemes megadni a mentességet. Sokat töprengtem, hogy mivel kezdjem írásomat. Természetesen örülni kellene, hogy a kormány a 25 év alatti fiatalok felé fordult, és tervezett intézkedésével mintegy 280 ezer ifjú munkavállaló zsebében – az szja mentességnek köszönhetően – több pénz marad majd a jövőben.

Elégedett is lehetnék, hiszen az alacsony átlagkeresetű pályakezdő és kis gyakorlattal rendelkező alkalmazottak sorsa a miniszterelnök számára nem közömbös, és látványos – viszonylag kis költségvetési ráfordítást igénylő (cca. 150 milliárd forint/év) – lépéssel kedvezményezi a zsenge korú dolgozókat. Átmeneti jellegű lelkesedésem után azonban végiggondoltam az intézkedés vélhető indokait és várható következményeit, és pillanatnyi örömömbe bizony üröm is vegyült.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugán
2021. január 23. 12:44
Ez a lelketlen pénzeszsák is meglelte helyét a a vörösre színezett új burzsoázinál, A Dobrev Klánnál=DK!
Feketezsu
2021. január 23. 11:47
Eszem ágában sem volt elolvasni agymenését,mert a címében rejlő kijelentését anélkül is tudtam!
Bokros Birka
2021. január 22. 23:08
Ferike meséld el nekem, mikor a proli adómentes volt, miért nem írtál ilyen szépeket. Ja, mert ezzel vette meg a balfasz csürhéd a miinimálbéren tengődő proli bandádat? :D
Anonymtalan
2021. január 22. 18:13
Mandi ez nem DR. Dávid Ferenc, hanem DK. Dávid Ferenc! Tessék már megtanulni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!