A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés

2021. január 17. 15:36

Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést.

2021. január 17. 15:36
Kásler Miklós
Facebook

A koronavírus elleni vakcina nem pártpolitikai kérdés. A világjárvány megfékezésének egyetlen módja az emberek immunitásának a tömeges oltással való megteremtése. A lezárásokból, korlátozásokból kiutat jelentő folyamatot ássa alá a különböző vakcinák körüli felelőtlen hangulatkeltés. A közszereplők és politikusok részéről ezeknek a szólamoknak a hangoztatása nem csupán meghökkentő, hanem veszélyes is.

Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket. Magyarországon már több mint százezer ember, többségében egészségügyi dolgozó, kapott oltóanyagot. A Pfizer és a Moderna vakcinájának uniós beszerzése azonban lassúnak bizonyul, ezért a kormány tárgyalásokat folytat többféle oltóanyag beszerzése tekintetében. Ezek a vakcinák viszont csak azt követően lesznek elérhetőek a magyar emberek számára, miután a szakhatóságok megadják a szükséges engedélyeket, amelyek igazolják biztonságosságukat és hatásosságukat.

Majd egy esztendő hősies helytállása, jelentős összefogása és embert próbáló korlátozásai után még egy jelentős lépés megtételére van szükség a járvánnyal szemben. Fordítsunk hátat a szirénhangoknak, gondoljunk szeretteinkre, barátainkra és ismerőseinkre, a szabad életünkre, vagyis mindarra, amiért érdemes beoltatni magunkat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgőz
2021. január 18. 08:26
Remélem sikerül a fürkészeknek, meg a mittudomén milyen izéknek beszerezni jó áron, a kínai vakcinát. Azt legalább lehet tesztelni. Itt ez a 133 bátor ember, aki halált megvető vakmerőséggel nyomja meg az igen gombot. Na. Itt az idő, kedves honatyák! Lehet elöl járni a jó példával! Nem kell a szájtépés a Mandineren! Adassák be maguknak az oltást! A rang kötelez!!!
annamanna
2021. január 18. 01:15
"Váratlanul lemondott annak a kínai gyógyszercégnek az elnöke, amelyiktől Orbánék rengeteg vakcinát vennének Az orvos ugyanis arról posztolt 4,8 millió követőjének a Twitter-szerű kínai Weibón, hogy a Sinopharm oltásának 73 mellékhatása van, így ez a világ legveszélyesebb oltóanyaga." https://444.hu/2021/01/15/varatlanul-lemondott-annak-a-kinai-gyogyszercegnek-az-elnoke-amelyiktol-orbanek-rengeteg-vakcinat-vennenek
Secnir
2021. január 17. 20:15
Kásler: Orvos-miniszterként elítélem az üzleti vagy éppen politikai érdekből történő félelemkeltést, a tények relativizálását és a bizalmatlanságot eredményező sejtetéseket. Orbán: izé. akkor brüsszel, vagyis akkor...
jánosbácsi
2021. január 17. 18:41
Miért csak most szólalt meg? A kínai helyett miért nem nyugati nagyobb hatásfokkal rendelkező vakcinát hoznak be? Kásler melyik vakcinával oltatja be magát? Orosz vagy kínai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!