A kereszténység nem válhat politikai termékké

2021. január 25. 21:23

Szándékos aránytévesztés a kormánypárti média kereszténygyalázást kiáltó reakciója.

2021. január 25. 21:23
Balczó Zoltán
Facebook

„Egyenesen kereszténygyalázásként futtatja körbe a kormánypárti sajtó azt a múlt heti Facebook-posztot, amellyel szándéka szerint a Jobbik a politikai indíttatású, kommunikáció-kereszténység képmutatására szerette volna felhívni a figyelmet. Az üzenet fogadtatása vegyes volt, annak megjelenítése – elsősorban a bejegyzéshez tartozó grafika – sokakban, így bennem is visszatetszést keltett. Ezért úgy gondoltam, hogy mint a pártban, illetve a frakcióban egyébként pozícióval nem rendelkező, de alapítóként a Jobbik Magyarországért Mozgalomért felelősséget érző politikus akkor járok el helyesen, ha nem rejtem véka alá a véleményem.

Ugyanakkor nyilvánvaló torzítás, szándékos aránytévesztés a kormánypárti média kereszténygyalázást kiáltó reakciója. A céljuk egyrészt a keresztény értékek iránti elkötelezettségünk kétségbe vonása, másrészt a Jobbik egységének gyengítése. Képmutató módon éppen ők használják most fel a kereszténység szimbólumát arra, hogy erősítsék azt a hazug narratívát, miszerint ők a kereszténység védelmezői, az országot egy hitvalló kormány vezeti, mindenki más pedig a keresztény értékek tagadója.

Meggyőződésem, hogy a kereszt, a kereszténység nem lehet ilyen alantas módon a politikai küzdelem eszköze. A Fidesz egy előző korszakában a »polgári Magyarország« hívószót használta a társadalmi támogatás elnyerése érdekében. Azóta már az egyik fő teoretikusuk felvilágosított minket: tévedésben voltak azok, akik ezt a hívószót valóságnak gondolták, mert az csak egy politikai termék volt. Most pedig azt kell látnunk, hogy a Fidesz a kereszténységet is képes politikai termékként felhasználni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toronyőr
2021. január 26. 18:31
Nézz magadba, Zoli! Te nem ilyen voltál. Még mindig kiszállhatsz ebből az aljas bandából. Hegedűs Zsuzsa is megtette...
Tehetős Totó
2021. január 26. 16:19
Micsoda beszari takonygerincű senkiházi vagy. Úgy látszik Andrásnak jutott minden, s te hoppon maradtál. Vannak ilyen családok...
smile
2021. január 26. 15:58
Az a baj Zoli mi hittünk neked aztán kiderült hogy Gyurcsány IIIperIII ügynöke vagy megvetlek egy senki lett belőled
rókabácsi
2021. január 26. 14:27
miért kell magadat totál hiteltelenné tenni? szerencsétlen figura lettél! netán megzakkantál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!