Újabb klímavétóra készül a kormány

2020. december 08. 09:36

Számolatlanul kapjuk a pénzt az EU-tól kibocsátáscsökkentésre.

2020. december 08. 09:36
Szél Bernadett
szelbernadettblog.blog.hu

„Ezen a héten dönt az Európai Tanács arról, hogy a semmire sem elég 40 százalékos kibocsátáscsökkentési célt megemeli-e 55 százalékra. Igaz, hogy a tudomány 65 százalékos csökkentést tart szükségesnek, de már az is óriási előrelépés volna, ha az 55 százalékos célban meg tudnának egyezni a kormányok. A »klímabajnok« magyar kormány természetesen itt is arra készül, hogy botot tesz a küllők közé, és megakadályozza a célok emelését. Az Európai ügyek bizottságán most született erről egy állásfoglalás, ami gyakorlatilag a jövő generációk elárulása.

A magyar kormány álláspontja klímaügyben a büszke semmittevésé. Tíz év múlva akarják elérni a célt, amit hét éve egyszer már elértünk. 2013-ban 40 százalékos kibocsátáscsökkentésnél jártunk 1990-hez képest, csak aztán az Orbán-kormány alatt újra nőtt a szennyezésünk, ezért visszacsökkentünk 33 százalékra. Ezt is csak úgy sikerült egyébként elérni, hogy a rendszerváltás után a magyar nehézipar és mezőgazdaság összeomlott, a szóban forgó 33 százalék tehát egy történelmi kataklizma eredménye, és a legkevésbé sem az Orbán-kormány érdeme. A Fidesz-KDNP ehhez az eredményhez semmit nem tett hozzá, sőt: 2013 óta úgy nő évről évre a magyar széndioxid-kibocsátás, hogy közben szinte számolatlanul kapjuk a pénzt az EU-tól kibocsátáscsökkentésre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. december 08. 21:30
Szél már tudja honnan fúj a Hadházi. Ja nem, a Szél. Mindig összekeverem ezt a két "politikust"
Volo
2020. december 08. 19:51
Számolatlanul... hülye, buta, ostoba, hazug, liba!
írmag
2020. december 08. 13:54
Add elő magad füstszűrővel (a kötelező maszk mellett), mert így növelnéd a magyarok által egyébként elvében nem kedvelt, adható-vehető kvótát. (egy-egy repülőgép elhaladás egy falu felett az éves kibocsátás tíz-, vagy ötvenszeresét adja, közben a fertőzött száraz diólevelet nem szabad náluk eltüzelni) Lehet, hogy böszme felvásárolna téged ebben a kibocsátásodban is?
civis72
2020. december 08. 13:09
Jó lenne tudni mennyi a libernyákok klímacélja... ......nehéz így nekem, hogy nem tudom milyen az optimális liberális klíma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!