Szájer magát tette hiteltelenné

2020. december 02. 15:08

Aki pedig keresztényként van felháborodva a bűn miatt: tegye fel magának a kérdést: tudná-e dobni az első követ?

2020. december 02. 15:08
Surján László
Facebook

„Bizonyára többen várják, hogy a Szájer ügyről szóljak. Nem túl lelkesen teszem. Nem azért, mert kínos az ügy, hanem mert nem vagyok biztos a tényekben. Tényként fogadom el, hogy Szájer kijárási tilalom alatt egy valamilyen vendéglátóipari egységben volt. Tényként fogadom el, hogy a kivonuló rendőrség kábítószert talált a táskájában. Nem értem viszont, hogy ha a rendőrség csak a kijárási tilalom miatt vonult ki, miért motoztak? Ha annyira nem érdekelte őket a kábítószer, hogy nem voltak hajlandóak vérvizsgálattal igazolni vagy cáfolni, hogy Szájer fogyasztott-e kábítószert, akkor hogyan lett ebből hír? Hogy Szájer maga beszélt erről? Nem tudom a dolgok időbeliségét.

Legfőképp pedig tényként fogadom el, mit is tehetnék mást, hogy Szájer befejezte politikai pályáját. Ennek két oka lehet. Az egyik, amit ő maga mondott: belefáradt. Megértem, 2014-ben én is ezért hagytam abba az európai képviselőséget. Az időzítés azonban többet sejtet: Egyrészt fakadhat egy olyan politikai kultúrából, ami élesen eltér a »Na, és?« világától, ahol lehet hibázni, de viselni kell a következményeket. Ezért túlzásnak tartom az olyan megfogalmazásokat, amelyekkel már találkoztam, hogy ugyanis ezzel Szájer romba döntötte mindazt, amit a kormány tíz éve épített. Szájer magát tette hiteltelenné, és nem azt az épületet, aminek a felépítéséhez maga is hozzájárult. Másrészt az eltussolási próbálkozás helyett a felelősség nyílt vállalása megelőző lépés is lehet. Valaki, aki zsarolhatóvá vált, elhárította a zsarolási lehetőséget.

Jézus figyelmeztetett: Elkerülhetetlen ugyan, hogy botrányok ne forduljanak elő, mégis jaj annak, aki botrányt okoz! (Mt 18, 7)

Tehát ne döbbenjünk meg, hogy előállt egy botrányos eset. Ugyanakkor nem tudom, hogy az ügyben ki okozta a botrányt: aki lépre csalta Szájert vagy ő maga? A tények ismerete nélkül pedig nem érdemes véleményt formálni sem, nemhogy ítélkezni.

Aki pedig keresztényként van felháborodva a bűn miatt: tegye fel magának a kérdést: tudná-e dobni az első követ? Tovább megyek: fohászkodott-e általában a bűnösökért, és fohászkodott-e azokért, akikre az átlagnál sokkal nagyobb teher esik. Igen, a politikai munkát végzőkre gondolok, legyenek képviselők vagy kormányzati emberek. Ha tette, tegye többször, ha nem tette, lásson neki. A botrányon való csámcsogás és pletykálkodás, ítélkezés helyett imádkozzék, és ne feledje Jézus a bűnösokhoz jött. Hozzánk és értünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. december 05. 17:20
A bűnösök megkövezése muszlim büntetés. A katolikusok másként büntetik a bűnöseiket. Persze a cselekményeket bűnnek minősíteni mindig valamilyen kisebb-nagyobb közösség szokott. Azonos neműek szexuális kapcsolatát, a droghasználatot, a kijárási tilalom megszegését rajtam kívül, nem mindenki tekinti bűnnek. Tévedés azt hinni, hogy én helyeslem ezeket a cselekvéseket, de mint az életben előfordulókat tudomásul veszem.
Sulammit
2020. december 02. 20:51
Ezek egy keresztény ember gondolatai, véleménye. Én is ezt mondtam, még tegnap. A bűnt elítéljük, de a bűnöst körül vesszük a szeretetünkkel.
LAW AND ORDER
2020. december 02. 20:33
Tökéletes! A tény: Szájer József megsértette a kijárási korlátozásokat! Minden más ócska ballipsi spekuláció és rágalmazás!!!
Pelso j.
2020. december 02. 20:04
Igen, most Szájer magát tette hiteltelenné (várható volt, hogy abszolút rá nyomjátok a balhét....), a KDNP meg folyamatosan önmagát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!