Orbán partraszállás helyett zátonynak ütközött

2020. december 11. 07:05

A vétóval fenyegető Orbán-kormány kapitulált az észérvek és az Európai Unió előtt.

2020. december 11. 07:05
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Megszületett a megállapodás: a vétóval fenyegető Orbán-kormány kapitulált az észérvek és az Európai Unió előtt, a mai tanácskozáson elfogadták az európai közösség kompromisszumos javaslatát. Látható, hogy az elvakult kormányzati buborék hősies győzelemként igyekszik feltüntetni a megállapodást, a valóság azonban ezzel szemben jóval árnyaltabb: Orbán Viktor minden erőfeszítése ellenére nem tudta megakadályozni, hogy jogállami feltételekhez kössék az uniós kifizetéseket, ez a mechanizmus ugyanis a Fidesz határozott szándékával ellentétben jövőre életbe fogni lépni. Sőt, érintetlenül, bármiféle módosítás nélkül.

Sokan csalódottak a megegyezés kapcsán, mert többet, erősebb fellépést vártak volna a NER rezsimjével szemben. De nincsen rá valódi okuk. A kormányzati propaganda hazugságaival szemben a valóság ugyanis az, hogy minden olyan jogállamisággal kapcsolatos jogszabály életbe lép, amelyet az elmúlt időszakban kiküzdöttünk a tolvaj rezsimekkel szemben; Orbán ehhez képest legfeljebb jogi relevanciával nem bíró sajtpapírokat tud csak felmutatni eredményként. Partraszállást vizionált, de zátonyra futott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 11. 18:35
vagy sok lóvét kaptál ezért!? vagy sík hülye vagy!
confitür
2020. december 11. 18:27
Sajnos a brüsszeli parlamentben elég sok elmebeteg ül a baloldali padsorokban. Újhelyi is közéjük tartozik. Azok sem egészen normálisak akik beszavazták.
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 11. 16:49
Pista, ahogy a momentános lányok is "fullba nyomja a kretént". Dobrevnek legalább van annyi esze, hogy kivár.
Mandolini
2020. december 11. 16:25
pistike, ezt lefejelted, mint vak delfin a kerticsapot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!