Novák Katalin videója nem botrányos

2020. december 21. 07:35

Ezt tartom a legnormálisabb megnyilvánulásnak a témában kormányzati tisztviselőtől.

2020. december 21. 07:35
Gyenge Dániel
Azonnali

„A nők és férfiak harmonikus együttműködésének fontosságát emeli ki. Novák Katalin üzenetében több minden elhangzott, és a leglényegesebb vezérelvek, melyekre felfűzte gondolatait, a kölcsönösen és egyénileg vállalt kockázat, az egymásrautaltság, a különbözőség, a kiteljesedés akarata, a választás és a döntés szabadsága illetve a női nem sajátosságainak, princípiumainak tisztelete és ápolása voltak.

Mindezen elvek és értékek pedig rendkívül fontosak egy egészséges, békés, együttműködő és szolidáris társadalomban. Novák Katalin sem mondott mást, mint hogy ezeknek kiemelt szerepe van egy ilyen sorsközösség fenntartásában. A miniszter üzenetéből nekem az jött át, hogy meglátása szerint a női nemhez tartozó polgártársaink kiemelt szerepet töltenek be társadalmunkban, s minden olyan közösségnek nélkülözhetetlen mozgatórugóit képezik, melyeknek szerves részévé váltak, legyen szó a családról, a munkahelyről, s különböző szervezetekről. S mivelhogy a nők valóban fontos részei a társadalomnak, csak olyan közösségben tudnak kiteljesedni, amely befogadja őket, illetve amelyhez ők is szilárdan ragaszkodnak – gyönyöreivel s egyszersmind átkaival is együtt tudnak élni.

 (...)

Novák a videójában erre is kitért, s a férfi, illetve női nem képviselőinek harmonikus együttműködését nevezte meg a legfontosabb célnak. Novák Katalin tehát nem akart a videójában mást elérni, minthogy a nők – elgondolkodva üzenetének tartalmán – nyissanak férfi polgártársaik felé, legyenek tudatában annak, hogy ők is ugyanolyan szabad és autonóm egyének, mint a férfiak, s bármit is mondjon nekik a környezetük, a döntés és választás szabadsága az ő kezükben van. Ugyanakkor ehhez az egyéni felelősség és kockázatvállalás, az elvállalt feladatokkal járó terhek is hozzájárulnak, melyet minden rendes életet élő ember ismer. Szerintem ebben az üzenetben nincs semmi felháborító: mi több, ezidáig ezt tartom a legnormálisabb megnyilvánulásnak a témában kormányzati tisztviselőtől. 

Igazából Novák Katalin gondolataiból nem más tükröződik vissza, mint a valódi kereszténydemokrata szemléletet. A kockázatvállalás, vagyis az egyéni felelősség; a kölcsönösség elvén alapuló szolidaritás; az életünk feletti önrendelkezés szabadsága; az emberek közötti alapvető különbségek, s az ebből fakadó egyenlőtlenség elismerése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
diós guba
2020. december 21. 18:44
Novák Katalin miniszteri szerepben nyilvánul meg. Novák Katalin nő. Minden ember társadalmi pozíciójában szerepet játszik.Minden ember privát pozíciójában szerepet, többnyire más szerepet játszik. Minden ember munkájában szerepet játszik, (tanár, orvos, gázszerelő, burkoló). A szerepek nem fedik egymást, a környezet mindig más embert lát.pl. pedofil vízszerelő, vagy játékfüggő professzor, szexőrült villanyóra leolvasó stb. Következtetés:Az ember megitélését az adott dimenzióba érdemes megtenni. Amit egy miniszter mond az politika, nem kell az égész életét előrángatni.
diós guba
2020. december 21. 18:03
Megint lemaradtam egy brossúrával, szóval az előzőhöz írtam.Bocs.
diós guba
2020. december 21. 17:59
Utólag olvastam utolsó hozzászólásodat és igen mintha nekem is válaszoltál volna, ne ismételd meg. Azt tudom mondani, hogy a néhány tíz-száz kommentelő már ismeri gondolatmenetedet, ezért váltanod kéne. Vedd úgy, hogy már félszavakból is értünk.A bibliai szöveggel kapcsolatban értjük, hogy igy-meg úgy kellene cselekedni, de az elveszett bárány metérése mindig kedvesebb, meg a bűn megbánása akár a halálos ágyon is megbocsátást nyer, csak vallást kell tenni az Úr Jézus mellett. Persze szívből őszintén és akkor bejutsz a mennyeknek országába. Ne néz gyereknek minket. Megértettünk, most már lépj eggyel feljebb!
holder
2020. december 21. 16:35
Lehet, hogy a szándék tisztességes, korrekt volt, de szarul sült el és ezt Novák is érzi. Milliárdokat költ a Fidesz kommunikációra, de kiderült hogy dilletáns az egész bagázs. Egy csomó női szavazót vesztettek ezzel a pár perces videóval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!