Nincs bíróság, amelyik ezt ne tekintené perdöntő bizonyítéknak

2020. december 25. 15:48

Már több bírósági határozat is az SZFE tiltakozó polgárai javára döntött.

2020. december 25. 15:48
Janisch Attila
Magyar Narancs

„Már több bírósági határozat is az SZFE tiltakozó polgárai javára döntött, de ez a mostani végzés (mely halasztó hatályt rendel el az SZFE kuratóriumának a hallgatók által perbefogott rendelkezéseivel szemben) talán a legfontosabb bírósági határozat, mert a kuratórium igazán oktatásellenes szándéka az volt, hogy érvénytelenítse a Színház- és Filmművészeti Egyetem éppen folyó félévét. Arra már maguktól, pontosabban a tanárok benyújtotta bizonyítékok láttán is rájöhettek, hogy e tervüket nem tudják súlyos törvénysértés nélkül megtenni, ezért – de továbbra is kihasználva a rendkívüli állapot első napjaiban kierőszakolt kormányhatározatot, amelynek értelmében a kuratórium (mint fenntartó) kénye-kedve szerint, akár a valós teljesítéstől függetlenül is érvénytelennek nyilváníthat egy-egy szemesztert –, látszólag módosítottak az eredeti terven.

Abszurd vagy inkább cinikus, hogy ugyan elálltak az egész félévet érvénytelenítő szándéktól, de továbbra is megpróbálták kierőszakolni a lezárásra váró félév utolsó két oktatási hetének felfüggesztését, amivel előre ellehetetlenítenék a következő félévet is.

Nem sokkal a kormányhatározat megjelenését követően önkényesen – az oktatókkal nem konzultálva – átírták az oktatás eredeti rendjét, amelyet még az előző, demokratikusan megválasztott, de a minisztériumban ki nem nevezett rektor, Upor László állított össze.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
R. Csaba
2020. december 30. 17:45
Az egésznek a megítélését onnan kellene kezdeni, hogy nem indulhatott el a tanév, a diákok egy része erőszakkal elfoglalta az intézményt, miután a bűnrészes korábbi vezetés testületileg lemondott, az állam intézkedésére tiltakozásul. azonban nem volt ez véletlen, mert a hallgatókat már a nyáron felkészítették az állami tulajdon elfoglalásának, az oktatás szabotálásának módszereire. Az egész vélhetőleg túlmutat az egyetem modernizálásása elleni tiltakozáson és egy későbbi tüntetéshullám előkészítése volt. ezt az is bizonyítja, hogy a kinevezett kancellárt nem engedték be, a kedvező munkajogi változtatásokat nem fogadták el és okt. 23.-ára tüntetést szerveztek, számítva valamilyen forradalmi végkifejletre. Ezt a kormány és államellenes sőt rendszerellenes tervet a járvány fölülírta. Na innen kellene vizsgálni a rendőrségnek, az ügyészségnek az egész jelenséget.
rókabácsi
2020. december 28. 09:03
a nyilasok meg a komcsik idejében volt, hogy egy kisebbség dirigált! most azt mondjátok ti demokráciát akartok? akkor meg a többség dirigál!
Oraculum0000
2020. december 27. 19:15
Janisch az élő bizonyíték arra, hogy miért kell az SZFE-t megreformálni. A nagy "rendező" 30 év alatt 3 nagyjátékfilmet alkotott. Ezeket a hozzá hasonló, mindenki más felett álló kritikusok díjazták csak. Más nem. Ha megkérdeznénk 1000 embert az utcáról, hogy az elmúlt 30 év legjobb magyar filmjeit rangsorolják, aligha említenék Janisch bármelyik filmjét. Még egy filmcímet sem tudnának tőle említeni. És ő az Oktató, egyetemi tanár. Ha marad, biztosak lehetünk benne, hogy a következő filmes generáció is hasonlóan "sikeres" filmeket alkot majd maga szórakoztatására. Az pedig, hogy 60+ évesen a '80-as évek szakadt, hosszúhajú csöves figuráját hozza, segít abban, hogy már az utcán elkerüljük.
akiaki
2020. december 27. 18:38
a tanitóbácsik játszatják a hallgatókat, akik vagy élvezik, vagy nem mernek tanítóbácsiknak ellentmondani, vigyék el a felelősséget is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!