Mit ér az ember, ha holland?

2020. december 18. 19:36

Merkel mama megmondja, mi van, Rutte pedig bokát csattint és végrehajt.

2020. december 18. 19:36
Szentesi Zöldi László
Facebook

„A jelek szerint azonban a ti politikai vezetésetek, a ti közvéleményetek egészen mást gondol az emberbarátságról, a szolidaritásról. Bírálatunkat címezhetnénk persze a többi »fukar« ország, jelesül Svédország, Dánia, Finnország és Ausztria kormányának, amelyek az elmúlt időszakban rendre igyekeztek megtorpedózni a méltányos és arányos uniós költségvetést. És ezek az országok azok, amelyek élen jártak a kifizetések és a »jogállami garanciák« (bármit jelentsen is ez) összekötésében. Hogy ezzel aknázzák alá, ezzel lehetetlenítsék el Magyarország és Lengyelország törvényesen megválasztott vezetését.

Hogy most a fagyi nemcsak visszanyalt, hanem orrba is nyomta a fagylaltozót, elsősorban Orbán Viktor és a Kaczyński–Morawiecki-tandem állhatatosságának köszönhető. És amint megszületett a németekkel a különalku, a vonakodó »fukarok«, élükön a holland miniszterelnökkel, Mark Ruttével világosan megmutatták, mennyit ér a szavuk, mennyire önállóak és cselekvőképesek. Semennyire.

Annak reményében, hogy jelen cikkemet a holland nagykövetségen is olvassák, hadd szögezzem le: teljességgel olybá tűnik, hogy a büszke Hollandia ma is vigyázzba vágja magát a német füttyszóra. Kínos persze, hogy egy olyan országban, ahol a lakosság tekintélyes hányada bár ért és beszél, de megszólalni nem hajlandó német nyelven, ahol a németek gyűlölete úgyszólván nemzeti sport, hogyan jutottak el ismét az önkéntes megadásig, de a lényeg, hogy Merkel mama megmondja, mi van, Rutte pedig bokát csattint és végrehajt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2020. december 19. 14:55
Tenger ellen emel a hollandus falat És röptében bassza meg a lesózott halat.
Rocktoberi
2020. december 19. 14:54
Tenger ellen a hollandus falat És röptében bassza meg a lesózott halat...
Karbantartó9
2020. december 19. 11:04
Mit? Semmit! Ahogy vágó sem, gyurcsány sem!
Greifswald
2020. december 19. 10:26
A hollandok az I. vh. után sok ezer szegény magyar gyereket fogadtak hónapokra, évekre. Családtagként nevelték őket. Hazatérésük után is támogatták sokuk családját. Hollandia az '56-os Forradalom eltiprása miatt tiltakozásul lemondta az olimpiai részvételét. A hollandok sokkal kevésbé hisznek a médiának és sokkal kevésbé érdekli őket a politika mint minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!