Karácsony Gergely és Rafal Trzaskowski szerint országaik letették a fegyvert

2020. december 11. 16:21

Budapest és Varsó baloldali főpolgármesterei szerint a két kormány visszatáncolt a szakadék széléről.

2020. december 11. 16:21
null

„A magyar és a lengyel kormány az utolsó pillanatban visszatáncolt a szakadék széléről, harsoghatnak győzelmi jelentéseket, de valójában letették a fegyvert Brüsszelben” - írta Karácsony Gergely főpolgármester és Rafal Trzaskowski, Varsó főpolgármestere közös nyilatkozatban, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez a Főpolgármesteri Hivatal.

A dokumentumban áll: „Bár Orbán és Morawiecki miniszterelnökök megpróbálták megakadályozni, a jogállamisági mechanizmus sértetlen maradt. Bízunk benne, hogy az Európai Unió Bírósága gyorsan cselekszik, és a jogállami mechnanizmus minél hamarabb alkalmazható annak érdekében, hogy meggátolják országainkban az EU-s támogatások rendszerszintű ellopását és a bírói függetlenség elleni támadásokat” – írta a két főpolgármester.   

Kiemelték, hogy a legfontosabb feladat most felvenni a harcot a járvány gazdasági és társadalmi hatásaival szemben az Európai Unió (EU) támogatásának felhasználásával, a Next Generation EU-forrásokhoz való hozzáféréssel.    

„A járvány és a válság leginkább a városokban jelentkezik romboló hatással, ezért a válság elleni harcot is a városainkban kell megvívnunk” – írta a két főpolgármester. Karácsony Gergely és Rafal Trzaskowski felszólította az uniót: biztosítsa, hogy a nemzeti kormányok vonják be az önkormányzatokat az európai helyreállítási források tervezési- és elosztási folyamatainak minden lépésébe.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cooperator
2020. december 13. 14:12
KARÁCSONY MILYEN AKTÍV, HA A KORMÁNYT ÉS A MAGYAROKAT KELL ÓCSÁROLNI. GRATULÁLOK BUDAPESTNEK! KITŰNŐEN VÁLASZTOTTAK FŐ- ÉS KERÜLETI POLGÁRMESTEREKET. MAJD JÖN A FIDESZ TAKARÍTANI UTÁNUK.
marica61
2020. december 12. 15:58
LASSAN GYURCSÁNÍ HÁZASPÁRT IS MEGELÖZI KARÁCSONY ÉS PÁRTJA SIRÁNKOZÁSBAN,HAZUDOZÁSBAN ÉS HÁRITÁSBAN.
luisbathhelena
2020. december 12. 07:21
Szóljon már valaki nekik! Nem azt mondták Brusszelben...)) Ezek látványosan hülyék. (ezek szerint máris aramolni fog a pénz közvetlenül az önkormányzatokat..... Ja nem)
silenceCZ
2020. december 12. 05:49
Tüttő Kata udvari bolondját hallottuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!