Hazánkban a politikát belengi a férfiöltöző-szag

2020. december 16. 07:56

A Mércén számos olyan cikk jelent meg, amely a nők elleni erőszak különböző fajtáira hívja fel a figyelmet.

2020. december 16. 07:56
Juhász Vanessza
Mérce

„A 16 akciónap keretében a Mércén számos olyan cikk jelent meg, amely a nők elleni erőszak különböző fajtáira hívja fel a figyelmet. A kiterjedt probléma egy része, hogy az elszenvedők sokszor nem realizálják, ha bántalmazás éri őket, vagy környezetüktől támogatás helyett csak hibáztatásban részesülnek. Ezt többek között a társadalmi hozzáállás is jelentősen befolyásolja, és ha a politikában mindennapos a nőket érő verbális abúzus, azzal egy olyan káros gyakorlat ágyazódik a köztudatba, amely az áldozatok és a nők egészének megítélésére is kihat.

Hazánk egyre romló vitakultúrájában már megszokottá vált a személyeskedés, a Magyarország ellen konspiráló háttérhatalmak narratívája és a mindenféle nyugati genderpropaganda mítosza. Azonban a nyílt, verbális abúzussal, amely kifejezetten egy társadalmi csoportot céloz, talán újabb mélységekbe süllyedt a közbeszéd színvonala. Múlt héten a finom és körültekintő stílusáról híres Bayer Zsolt, Sajtóklub című HírTV-s műsorában hangzott el Bencsik András Szabó Tímeáról alkotott véleménye, miszerint a képviselőnő »amilyen ronda, olyan gonosz«.

A Sajtóklub a szélsőséges eszmék és formulák egyik fontos, transzgresszív műhelyének számít, normalizálva olyan beszédmódokat, amelyek a nemzeti konzervatív diskurzus nevében valójában szétroncsolják a nemzet, a társadalom szövetét, újabb és újabb csoportokat, személyeket kizárva belőle.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2020. december 16. 23:50
Te hp! szabó timea nem azért ronda és gonosz, mert nő, hanem azért ronda és gonosz, mert szabó timea!
toef36
2020. december 16. 20:22
Honnan tetszik tudni, milyen a férfiöltöző szaga? Tetszett ott járni?
Amerigo
2020. december 16. 15:07
kommunikációs technikáját!
Amerigo
2020. december 16. 15:07
A kommenteket olvasva, Vanessza (ahh...) teleszájjal bolyong és kérdezi: valami rosszat szóltam? Szólni kellene neki, hogy tanulmányozz Blankácska eddigi életművét, továbbá a Rejszführer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!