Előválasztás, fiataloknak is

2020. december 22. 09:27

Velük együtt kell dönteni: nem nélkülük, nem helyettük és nem a fejük felett.

2020. december 22. 09:27

„Miután az előválasztás »csak« szimpátia szavazás, érdemes időben megtudni, hogy a százezernyi – 2022 első negyedében a 18. életévét betöltő – új szavazó melyik pártot preferálja. Egyáltalán nem biztos, hogy ezek a fiatalok az előválasztások során kizárólag a Momentumot kedvezményezik, valószínűleg a többi ellenzéki párt számára is előnyös, ha bevonják őket az előválasztás rendszerébe.

Nagyon fontos, hogy ezeket a lányokat és srácokat ne a Fidesz-KDNP szólítsa meg először, hanem a demokratikus ellenzéki oldal. Hosszú távon is »megéri«, ha ezek a fiatalok a változást akarók táborát gyarapítják, és már az előválasztások során ismereteket és tapasztalatokat szerezhetnek. Nem »vakon« kell majd voksolniuk 2022-ben, hanem programok és személyek ismeretében. Ez az első választáson való részvételkor rendkívül fontos szempont.
Sokszor írok és beszélek a nyugdíjasok gondjairól, a nyugdíjrendszer igazságtalanságairól és az idevonatkozó szükséges intézkedések elmaradásáról. De korosodó emberként, szülőként és nagyszülőként úgy érzem, úgy gondolom, hogy minden választáskor a reményt keltő jövő elérése a távlati cél. Minél fiatalabb valaki, annál fontosabb számára, hogy mit kínál az elkövetkező néhány évtized. A 2022-ben a 18 éves korosztályhoz tartozók várhatóan még 50 éven keresztül fognak dolgozni és tanulni, mindannyian ennek az évszázadnak a gyermekei. Nagyon is fontos, hogy miként látják az esélyeiket, és hogy mi, idősebbek mit kínálunk nekik az álmaik és terveik megvalósulásához. A programokat talán még nem ők készítik, de a »zsűrizésben« részt akarnak venni. A »kifutó széria« egyik tagjaként én már csak évtizednyi nyugalomra és biztonságra vágyom, és persze arra, hogy az utánam következő generáció képviselői saját ösvényüket járva boldoguljanak. A jó választáshoz megfelelő alapok kellenek, és ezeket a fundamentumokat nekünk kell biztosítanunk a számukra. Velük együtt kell dönteni: nem nélkülük, nem helyettük és nem a fejük felett.

Az ellenzéki pártok minden bizonnyal megvitatják a Momentum innovatív javaslatát. Érdeklődve várom az eredményt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 26. 17:43
kimustrált szakszervezetis vén fasz!
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 23. 08:06
Intézményesül a politikai pedofília. Igen, van lentebb Gyurcsány tornacipős Ferencnél. Ha a felnőttkorú lakosságot már nem tudjátok átbaxni akkor menjetek neki a kiskorúaknak. Nincs erre gátlástalanságra valami büntetőjogi passzus?
olajfa1
2020. december 22. 18:25
TE! Dr Dávid Ferenc! EZT 2006-10 KÖZÖTT MIÉRT NEM MONDTAD EL A MOSTANI FŐNÖKÖDNEK???
Amon-Li-Sa
2020. december 22. 16:19
Mi momentumos ifjak indulunk,mert bennünk (nagy)apáink reménye... Az a baj, hogy a mostani 16 éveseknek ez a nóta nem mond semmit. Nem, nem a "lelkesítő szellemére "gondolok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!