El tudja képzelni, hogy a magyar kormány betiltja a Facebookot?

2020. december 28. 08:36

Jobban teszi, ha kezdi magát szoktatni a gondolathoz, mert a kormány orosz mintát követve készülhet a Facebook kiiktatására.

2020. december 28. 08:36
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„El tudja képzelni, hogy a magyar kormány betiltja a Facebookot és helyette az ősmagyar  hun (»magyari«)  és dub (»dob«) szavakból álló »cenzúramentes« mélymagyar pótfészbúkot szabad csak használni?

Ha ezt csak rossz viccnek tartja, jobban teszi, ha kezdi magát szoktatni a gondolathoz, mert a kormány orosz mintát követve készülhet a Facebook kiiktatására. A propagandasajtó mindenesetre már gőzerővel elkezdte reklámozni a fantasztikus újdonságot. Lelkesen számol be pl, hogy még nyereményjáték is lesz, aki posztol vagy lájkol, pontokat kap érte  és nyereményeket kaphat.

A dolog mögött Orbánék piszkos pénze állhat. A  cégnyilvántartásból kiderül, hogy a mélymagyar oldalt indító Hundub Kft egyik tulajdonosa a közép-amerikai Belize nevű offshore paradicsomban elrejtett Murmurati cég- így nem kell tudnunk, ki áll az egész buli mögött.A dolog tényleg nem vicc: Putyin , Orbán orosz gazdája és példaképe hasonló dologban mesterkedik már egy ideje, most meg is szavazták azt a törvénytervezetet, ami megengedi az »orosz sajtót cenzúrázó külföldi oldalak« lekapcsolását. Ezt előzte meg a Putyin által támogatott orosz facebook-koppintás felfuttatása. A fideszes propaganda, fideszes politikusok, sőt, a jobb sorsra érdemes Péterfalvi »Adatvédő« Attila is elkezdett picsogni, hogy mekkora cenzúra van a Facebookon és hogy elnyomják ott az igazságot. Most pedig itt a pótlék is a magyaroknak, biztos ami biztos. Amikor megszorulnak, Varga Úrhölgy majd gyorsan beterjeszt egy törvényjavaslatot az "internetes cenzúra" ellen.  Ahogy mindig továbbléptek eggyel, amikor megszorultak – mert hagytuk nekik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zara
2020. december 30. 00:11
jó lenne... persze fake news...
Bendeguuz
2020. december 29. 01:29
Minden csoport vagy felhasználó akik szembesültek már a Facebook cenzúrájával vagy letiltásával, üdvözölni fogja az új lehetőséget, ezen nincs mit csodálkozni. Az, hogy a kormány majd letiltja a Facebookot, az politikai haszonszerzés céljából elkövetett félelemkeltés. Nem hiszem, hogy ekkora öngólt lőnének. Mivel a Facebook egyszer letiltotta a fiókomat néhány napra úgy, hogy nem publikáltam "nem PC" tartalmat, kipróbáltam, van néhány gyengesége, pl.: 1. ami főmenüben "barát", almenüben "ismerős", el kellene dönteni, 2. szerintem a kedvenceim nem "Alapvető" részei a profilomnak, az alapvető, például a lakhely, iskolák, munkahely, de ezek eggyel lejjebb a "Profil" menü alatt szerepelnek, de gondolom, ezeket majd kinövi. Hogy lesz-e cenzúra, az majd később derül ki. Rákényszerülhet a szolgáltató, hogy "szűrje" a Gyűlöletbeszédnek minősülő posztokat, vagy azt megvalósító felhasználókat. Habár, amerikai(USA) szerveren fut, és az amerikai szabályozás nem nagyon korlátozó. https://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6letbesz%C3%A9d https://www.ultratools.com/tools/traceRoute Enter a host name or IP address, and Maximum Hops: hundub.com 10 --- Hop number: 7 Connected to: 104.18.50.216 ( 104.18.50.216 ) Roundtrip times: 3,012 ms 1,849 ms 2,13 ms Country: united states
Highlander07
2020. december 28. 19:36
a cége
Highlander07
2020. december 28. 19:36
Csak mellékesen: a legjobb amit egy vállalkozó tehet, ha azt akarja, hogy fejlődni tudjon a vége és profitja is legyen, az hogy offshore céget alapít, valahol egy adóparadicsomban. más út nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!