Buszmutyi

2020. december 09. 07:59

Láng Zsolt levele Karácsony Gergelynek.

2020. december 09. 07:59
Fidesz Budapest
Facebook

„Tisztelt Főpolgármester Úr!

Főpolgármester úr részére 2020. november 19-én, a BKV buszbérlési tender ügyében elküldött levelemre a mai napig nem kaptam érdemi választ. Azóta kiderült, hogy a BKV döntéshozóinak már tavasszal feltűnt, hogy a Leisztinger Tamáshoz köthető CR- Facilites Zrt. vállalatbiztonsági kockázatot jelent, mivel a cég a közbeszerzés kiírásakor nem létezett, tulajdonosi háttere offshore, referenciái és alkalmazottjai nincsenek, nyilvános elérhetősége egy gmail levelezési cím. Ezeket a tényeket a Vállalatbiztonsági Csoport jelentése tartalmazta, ennek ellenére a jelzett offshore hátterű céget hozzák ki győztesnek az eljárásban. Főpolgármester úr 2020. december 2-ai facebook bejegyzése pedig válaszok helyett ellentmondásokat tartalmazott, további komoly kérdéseket vetett fel, ezért ismételten kérdezném Főpolgármester úrtól a következőket:

1. Ön Facebook bejegyzésében azt állította, hogy a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt. Ki döntött úgy, hogy a BKV Vállalatbiztonsági Csoportjának májusi jelentésében foglalt kockázat ellenére az offshore hátterű CR – Facilities Zrt.-t hozzák ki a BVK közbeszerzésének nyertesének? Ki viseli ezért a felelősséget?

2. Ki döntött úgy, hogy a kiírás alatt létrehozott CR – Facilities Zrt. megfelelhet a közbeszerzési kiírás azon kritériumának, amely szerint csak olyan cég indulhat az eljáráson, amelynek az elmúlt három üzleti évben az általános forgalmi adó nélkül számított teljes árbevétele elérte a 160 millió forintot?

3. Mikor kezdi meg Főpolgármester úr a botrányos eljárás érdemi kivizsgálását?

4. Van-e megkötött érvényes szerződés a BKV és a CR – Facilities Zrt. között?

5. Ha létezett megkötött szerződés, annak a felmondása mikor történt? Milyen indokkal lett felmondva a szerződés?

6. Ha nincs szerződés, mi alapján fizet kötbért a cég a BKV részére?

7. Teljesítette-e a CR – Facilities Zrt. a szerződésben foglalt kötelezettségét a buszok biztosításával kapcsolatban? Hol van ma a 6 db alacsonypadlós csuklós busz?

8. Mikor és hogyan fogja főpolgármester úr biztosítani a hiányzó pótlóbuszok beszerzését és forgalomba állítását, hiszen hiányuk a koronavírus járvány idején a budapesti utazók egészségét, életét veszélyeztetheti?

Várom mielőbbi megtisztelő válaszát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. december 09. 17:39
Szerbusz Karácsony elvtárs! Szarbusz Tüttő elvtársnő..
matyi lúdas
2020. december 09. 13:51
https://i.imgur.com/vv65UGx.jpg
Rocktoberi
2020. december 09. 11:32
..... megszűrt....
Rocktoberi
2020. december 09. 11:32
Karácsony válasza Nincs itt semmi látnivaló!! A birka választóim és a gondosan megszűnt Facebook kommentelőim szerint mindez aljas fideszes rágalom. Különben is az Orbán kormány dolga, hogy a budapesti beruházások költségeit állja, mert a lekötött tízmilliárdjaink kellenek a 2022-es miniszterelnöki kampányunkra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!