Az oktatást betiltani nem lehet, ahogy a tudásról való számadást sem

2020. december 14. 10:09

A vizsgaidőszak ezen a héten kezdetét veszi.

2020. december 14. 10:09
SZFE Hallgatói Önkormányzat
Facebook

„A digitális oktatásra való átállás zökkenőmentesen történt: ahogyan november 27-ig, úgy a vonatkozó kormányrendelet értelmében halasztó hatállyal megtámadhatatlan felfüggesztés ellenére a szorgalmi időszakból fennmaradó két hétben is maradéktalanul zajlott az oktatás – a hallgatók és oktatók közössége értelmetlennek látja a tavaszi szemeszter meghosszabbítását, melyet az illegitim vezetőség a nemlétező körülményekre és szükségtelen pótlásokra hivatkozva másfél hónappal később kezdene el és másfél hónappal később fejezne be, mint rendesen.

November 30-án közigazgatási perben támadtuk meg az általunk el nem ismert kuratórium és vezetőség közös rendelkezését a tanulmányi félév felfüggesztéséről.Az oktatást betiltani nem lehet, ahogy a tudásról való számadást sem.A Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy az Egyetemen az oktatás nem tekinthető felfüggesztettnek, a Neptun-rendszert ezért működtetni kellene – az oktatók és az oktatásszervezés munkatársai mégsem kapják vissza jogosultságaikat. A vizsgaidőszak ennek ellenére ezen a héten kezdetét veszi. A tanév rendjét kizárólag jogszerűen kinevezett rektori feladatokat ellátó személy módosíthatná, a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek azonban jelenleg nincs törvényesen megbízott akadémiai vezetője, a rendelkezést így az Egyetem hallgatói és oktatói semmisnek tekintik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2020. december 16. 09:20
EL lehet húzni dolgozni ti taknyok!
Szőke Ciklon
2020. december 15. 12:09
És ezek nevezik magukat ÉRTELMISÉG-nek. Egy normális ember szerint ma már azt nevezik értelmiségnek, akinek a keze sosem lett piszkos a munkától. Lassan sokan szégyellik is, ha fizikai munkát kell végezni. Alkotó munkára képtelen emberek mondják meg a tutit, aminek pld a fővárosban látszik is a következménye. Államot játszanak az államban, meglévő szabályokat alkotnak, meglévőket rúgnak fel. De ez a helyzet a bíróságokon is, ahol nem alkalmazzák a törvényeket, hanem törvényt alkotnak. Megálljt kell ennek parancsolni! Nagy hibát követnének az egyetem irányítói, ha hagyják, hogy ezek az anarchisták diktáljanak. Csak gondoljanak bele, mi lenne a gazdaságban, ha ott is így működnének a dolgok.
egyvilág
2020. december 14. 20:24
Az SZFE ügy lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/index.shtml#szfe
Robur
2020. december 14. 16:33
Habzik a szája a fideszes geciknek. Jól van.:-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!