A Sargentini-jelentést szabályszerűen fogadta el az Európai Parlament

2020. december 03. 16:53

Most már csak le kéne folytatni az általa kezdeményezett eljárást.

2020. december 03. 16:53
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

„Volt itt egy emlékezetes próbálkozás annak idején a Fidesz részéről, hogy eljárási kifogásokkal állítsa meg a Sargentini-jelentés elfogadását és annak nyomán a 7-es cikkely szerinti eljárás megindítását. Az Európai Bíróság ma nyilvánosságra hozott főtanácsnoki véleménye (amely megelőlegezi a hivatalos bírósági ítéletet) minden ponton elutasítja a Fidesz érvelését. Emlékszem, milyen felháborodottan kiabáltak csalást a fideszes képviselők, ezzel voltak tele a kormány propagandacsatornái is. Nos, a Szájer József, Varga Judit és más fideszes jogtudorok harcos álláspontja mind tévesnek, megalapozatlannak bizonyult. A szavazás teljesen szabályszerű volt, és az a kísérlet, amely szerint ki kellett volna kérni az EP Alkotmányügyi Bizottságának előzetes véleményét, szintén ostobaság. Egyébiránt az Európai Bíróság a Sargentini-jelentés tartalmi állításait is több ponton megerősítette már. A jelentés elfogadása óta az EB elítélte a magyar kormányt a lex CEU és a civil törvény ügyében is az uniós jog megsértése miatt.

A Sargentini-jelentést szabályszerűen fogadta el az Európai Parlament, és tartalmában is megalapozott volt. Most már csak le kéne folytatni az általa kezdeményezett eljárást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutyanj
2020. december 05. 12:00
Ez itt a gond, hogy egy nyilvánvaló csalás is törvényessé válik, mert a bíróság azt mondja. Ezért is teljesen fölösleges aláírni bármit az EU-nak, és utána a bírósághoz fordulni. A végén még megismétlődik a tanúból a jelenet, és előbb olvassák föl az ítéletet, csak azután jön a vád.
Mandolini
2020. december 05. 10:21
jávor elvtárs maga egy segg. Biológiailag nagyon érdekes ez az eset, miszerint egy segg, hogyan tud belebújni egy másik hátsóba?
cutcopy
2020. december 05. 00:16
Bezzeg ha titeket libsiket érintett volna hátrányosan a szavazási szabályok áthágása, tartózkodások semmibe vétele, micsoda egy rikácsolás banzájt rendeznétek..
Cséfy
2020. december 04. 23:48
--
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!