A nyílt hungarofóbia még mindig életképes választási alap Romániában

2020. december 19. 08:39

Az AUR gyors népszerűség-növekedése három tényezőnek tudható be.

2020. december 19. 08:39
Vaski András
Hungary Today

„Az AUR gyors népszerűség-növekedése három tényezőnek tudható be. Az első a koronavírus, mivel a párt erőfeszítéseket tett a maszk- és oltásellenes érzelmek kiaknázására, eljutva odáig, hogy a leendő szenátor egyenesen eltávolította a maszkját, míg Iohannis elnökkel találkozott. A második az, hogy a Moldovával való egyesülés gondolata meglehetősen népszerű Romániában. A harmadik és a magyarok számára legrelevánsabb, hogy a nyílt hungarofóbia még mindig nagyon életképes választási alap Romániában.

A kormányon kívül maradás mellett elkötelezett AUR ugyan nem jelent közvetlen veszélyt a romániai magyarok jogaira, de a következő négy évben nagy valószínűséggel a szélsőséges magyarellenes és kisebbségellenes nézetek hangjává válnak a román parlamentben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Leo3
2020. december 21. 08:25
Nincs más választása a magyar államnak, mint méghatározottabban kiállni az elnyomott magyarok mellett!
annamanna
2020. december 19. 12:49
Kvíz: ki mondta, fideszes vagy auros? https://eletmod.transindex.ro/?cikk=28811&kviz_ki_mondta_fideszes_vagy_auros Csak kettőt nem találtam el :)))) Igazán szép teljesítmény a részemről :))))
Magyarok Pásztora
2020. december 19. 11:35
7-es cikkelyt az oláhoknak. Reméljü Laci majd elintézi őket.
kulakman
2020. december 19. 10:07
Románia az unió megbecsült tagja , ott sem gyűlölhetnek senkit a származása miatt (elvileg) a gyakorlat azért nem ennyire rózsás , mint az unió , úgy általában, egy halom....r !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!