A kerületi önkormányzatok lényegesen kevesebb forráshoz jutnak, mint a Fővárosi Önkormányzat

2020. december 23. 20:29

A Főváros állapítson meg magasabb részesedési arányt a kerületeknek.

2020. december 23. 20:29
Bese Ferenc
Facebook

„A Fővárosi Önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat megillető bevételek megosztásánál a kerületi önkormányzatok lényegesen kevesebb forráshoz jutnak, mint a Fővárosi Önkormányzat. Ennek ellenére a kerületi önkormányzatok jelentős feladatokat látnak el – elég ha csak az egészségügyi alapellátás megszervezésére és működtetésére gondolunk. A vállalkozások az esetlegesen felmerülő problémáikat illetően is – több esetben – a kerületi önkormányzatokhoz fordulnak.

Soroksár független polgármestereként javaslom a kerületek és a Főváros közötti forrásmegosztás újragondolását. A Főváros állapítson meg magasabb részesedési arányt a kerületeknek”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 24. 17:29
egyszerűsiteni kéne! ezzel pénzt lehetne megsporolni! csak kerületi rendszer kéne! vagy csak fővárosi! minek kettő? hogy több politikus éljen meg belőle?
Akitlosz
2020. december 24. 15:17
Javaslom a kerületi önkormányzatok felszámolását. Egyetlen településnek egyetlen önkormányzatra van szüksége és nem 24-re. Akit zavar, hogy a fővároshoz tartozik kiléphet, ha az állam hagyja neki. De egyetlen településnek sem az országnak nem hasznos, ha egyetlen település különböző önkormányzatai marakodnak egymással a közpénzeken. 1 fővárosba 1 főpolgármester kell, 1 alpolgármester és 1 képviselőtestület. Minden, ami ennél több simán csak közpénzlopás, a magyar adófizetőkön élősködés.
Kristály
2020. december 24. 08:02
Kedves cikk író azt akarja hogy Karácsony szivinfarktust kapjon Karácsony este, hogy Ő adjon valamit inkább levágná a pöcsét és kiakasztaná egy zászló rúdra.
Szuverén maffiaállam
2020. december 23. 22:16
Soroksár? Mi közöd neked Budapesthez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!