Támogasd a szabad, független sajtót, támogasd a Telexet!

2020. november 24. 09:49

Mindenféle politikai érdekektől mentes újságot készítünk.

2020. november 24. 09:49
Munk Veronika
Telex

„Amikor július 24-én a felmondóleveleinkkel a kezünkben együtt, egységben vonultunk – még az Index.hu munkatársaként – a kollégáimmal, akkor az volt a legtöbbünk fejében, hogy nem szeretnénk egy olyan cégnél dolgozni, ahol átláthatatlan érdekek, külső politikai hatások alapján próbálják befolyásolni az újságírói munkánkat. Akkorra túl voltunk azon, hogy az Index menedzsmentje egy hosszan bonyolódó konfliktussorozat végén az ígérete és a szerkesztőség határozott tiltakozása ellenére kirúgta Dull Szabolcs főszerkesztőt. Szinte napra pontosan négy hónappal később, november 23-án hétfőn jelentették be, hogy a kormányközeli TV2 Csoport igazgatósági elnöke, az MTVA volt vezérigazgatója, Vaszily Miklós lett hivatalosan és papíron is felerészben az Index tulajdonosa. Vaszily egyébként nemrég Mészáros Lőrinc pénzének felhasználásával indította el a Pesti TV-t kiadó médiacéget.

És ő az, aki nem sokkal Dull Szabolcs kirúgása előtt került az Index közelébe. Amikor a kollégáimmal felmondtunk, úgy gondoltuk, hogy nem biztosított számunkra a független újságírói munka. Aztán amikor eljöttünk, olvasói támogatásokból a volt indexesek részvételével 70 fős csapattal újságot alapítottunk, ez lett a Telex, ahol naponta több százezer olvasónak korrekten és kritikusan írjuk az újságot, ahol átláthatóan beszámolunk arról, hogy mennyi pénzünk van és mire költjük, és ahol mindenféle politikai érdekektől mentes újságot készítünk. És amit te is támogathatsz, ha szeretnéd, hogy politikai érdekektől mentes újságból értesülj a világ történéseiről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2020. november 25. 13:26
Független????? -nincs annyi kérdőjel a világon!
Robertoo
2020. november 24. 15:32
Ha te fölszólítasz, én arra szólítalak föl, hogy ne szólíts föl!
csak szerényen
2020. november 24. 11:54
És ezt le bírta írni röhögés nélkül?
AKissLaci
2020. november 24. 10:49
Munks not dead! (Magyarul: menjél, bazmeg, és mosd el a bögréket, hp!) Amikor a Simicska farkán ültetek két évig, akkor bezzeg szerettetek "egy olyan cégnél dolgozni, ahol átláthatatlan érdekek, külső politikai hatások alapján próbálják befolyásolni az újságírói munkánkat", ugye?! Az egy anális majális volt, mi?! Ti meg az átláthatóság, bazmeg! Vajon ki a fasz adna 250 milliót, for fun, egy olyan csődületnek, amelyik épp most mondott fel testületileg a kenyéradójának, mert ők éppen duzzognak a kenyéradó gazdasági döntései miatt?! Persze, tudom: "a piac láthatatlan keze". A pénz egy fél éven belül elfogy, a gazdi meg látja, hogy ez sem jött össze - és reszeltek. Ti meg szépen hazamentek rezedaszagú kis falutokba - ahová valók vagytok. Vagy krumplisütögetőnek a McDonaldsbe - amire meg megfelelők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!