Orbán retteg, hogy elveszíti a következő választásokat

2020. november 26. 08:19

Tudjuk, hogy trükközni fognak a választókerületekkel.

2020. november 26. 08:19
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Egyetlen jogszabályi kötelezettsége lett volna a kormánynak a választási törvénnyel kapcsolatban: hozzon létre Pest megyében plusz egy egyéni választókörzetet. De ezt Orbán Viktor nyilván nem akarja, hiszen az önkormányzati választás óta egyértelmű: Budapestet és Pest megyét is gyakorlatilag megnyerte és 2022-ben is meg fogja nyerni az ellenzék. Orbán nyilván nem akarja, hogy az ellenzéknek plusz egy mandátuma legyen. Ehelyett olyan módosító javaslatot nyújtottak be a választási törvényhez, amellyel nyíltan lehet csalni a határon túli szavazatokkal.

Tudjuk, hogy trükközni fognak a választókerületekkel is, a pártfinanszírozással is és sok minden mással is, mert Orbán retteg. Retteg, hogy elveszíti a következő választást.

Üzenjük neki, hogy retteghet is: 2022-ben le fogjuk váltani a kormányt, és közösen egy tiszta és élhető országot építünk!

Addig is, nézzük meg, mit kezdenek, az egyetlen tisztességes választási törvényhez benyújtott javaslattal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2020. november 26. 08:56
A demokratikus választások néha azzal járnak, hogy utána kormányváltás történik. Timike csak nem azt akarja sejtetni, hogy az általa hőn óhajtott kormányváltás nem csak kormánykörökben adhat okot rettegésre?
voltospultos
2020. november 26. 08:47
És miért rettegne? Legfeljebb vesz egy országot valahol Uruguay és Agentina közt, és ott diktátorkodik. Én megyek utána.
tölgy
2020. november 26. 08:45
Remélhetőleg a bidé győzelméhez hasonló tisztességes, demokratikus választásra készül a fidesz és ti mentek a szeméttelepre.
bellone
2020. november 26. 08:43
Nem értem. Budakeszi és Dunakeszi választókörökről van szó, egyik nyugaton a másik északon helyezkedik el BP-hez képest. Hova kéne a plusz egy választókörzetet létrehozni, a Lupa-szigetre? Ha telítődik egy szavazókör, mindig legyen eggyel több, miközben az össz lakosságszám inkább csökken?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!