Orbán meghátrál és csapdákat állít

2020. november 10. 13:22

Az ellenzéki pártok olyan jogkorlátozásokhoz is hozzájárulnának, amelyekre a járványkezeléshez nincs szükség.

2020. november 10. 13:22
Bauer Tamás
Facebook

„A meghátrálás persze részleges. A pedagógusokat, akik az óvodákban és általános iskolákban továbbra is naponta találkoznak majd a gyerekekkel, hetente tesztelni fogják, ígéri Orbán, de a szélesebb körű tesztelésről és általános kontaktuskutatásról nincs szó, arra nem hoztak létre apparátust, a tisztiorvosi szolgálat Lázár János idején végrehajtott felszámolása ebben lehetetlen helyzetet teremtett. (Ebben nem követik Ausztriát és Németországot.)

A kormány, illetve személy szerint Orbán ezeket a korlátozó intézkedéseket a veszélyhelyzet újbóli bevezetéséhez kapcsolja, és elvárja az ellenzéki pártoktól annak holnapi megszavazását. Az Eötvös Károly Intézet viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy ez hamis, a korlátozó óvintézkedésekre a veszélyhelyzet júniusi feloldásakor hozott »átmeneti törvény« okán a katasztrófavédelmi és az egészségügyi törvény rendkívüli jogrend nélkül is módot ad. Itt az ellenzéki pártok csapdába kerültek: az újabb felhatalmazási törvény megszavazásával olyan jogkorlátozásokhoz is hozzájárulnának, amelyekre a járványkezeléshez nincs szükség. Ez történt tavasszal is, akkor az önkormányzatoktól vettek el rendeletekkel pénzt a veszélyhelyzetre hivatkozva.

Állított a kormány egy másik csapdát is a friss korlátozásokkal. Azzal, hogy a felsőoktatásban is elrendelték az áttérést a digitális oktatásra, és a kollégiumok kiürítését is elrendelték, az SZFE diákjainak és tanárainak állítottak csapdát. Ne csodálkozzunk, ha Szarka kancellár most el fogja rendelni az elfoglalt épületek azonnali kiürítését, és a veszélyhelyzet erre jogalapot is teremt. Ha az ellenzéki pártok támogatják a második felhatalmazási törvényt, akkor az ő jóváhagyásukkal történik ez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kormánypárti1
2020. november 11. 08:24
Sőt mi több! Már a vírust is az Orbán rendelte, kifejezetten a freszefés majmok ellen! Elmennél már a kedves édes anyádba Bauer körmös elvtárs?
Esvány
2020. november 11. 07:26
"a szélesebb körű tesztelésről és általános kontaktuskutatásról nincs szó" Ezek a debilek még mindig ne fogták fel, hogy a járványnak három fokozata van: egyedi, csoportos és tömeges fertőzés. Tavasszal az első két fokozatot jártuk végig, ősszel az utóbbi kettőt. Tömeges fertőzésnél nem kivitelezhető a kontaktuskutatás, ilyenkor arra kell koncentrálni, hogy minden rászorulónak jusson kórházi ágy, orvosi kezelés, szükség esetén lélegeztetés. A tömeges tesztelés meg úgy marhaság, ahogy van. Mire boldogan hazamégy, hogy negatív lett a teszt, addig már háromszor megfertőződhettél. Védekezés van: maradj otthon, viselj maszkot, moss kezet és mindenütt ügyelj a fertőzések elkerülésére! Kínában például a napokban állítólag egy németországi fagyasztott sertéshús szállítmánnyal sikerült behurcolni a vírust, egy munkás megfertőződött.
Akitlosz
2020. november 10. 22:34
Na és mi volt előbb? A járvány vagy a SZFE "blokádja"? Értem én, hogy a színészeti jogok hú de rendkívül fontosak, de nem tuti, hogy a legfontosabbak ilyen járvány diején.
DE JÓ
2020. november 10. 22:26
Ez elmebeteg. Hetek óta sikítoznak az elvtársai, hogy szigorítani kell, mert mind meghalunk. Aztán, ha jön a szigorítás, akkor igyekszik belerúgni, gátlástalanul újra előveszi tavaszi hazugságokat, meg levezeti, hogy mindez csak az SZFE lázadásának leverését szolgálja. Mit számít ország, vidék, koronavírus, meg a saját korábbi szavuk, ha a szent SZFE lázadásról, meg a bármi áron való zavarkeltésről van szó. Országrontó, grafomán szörnyeteg Belváros Libériából. De jó, hogy nem ők kormányoznak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!