Nyílt levél Böröcz László részére

2020. november 19. 14:03

Az Ön párttársa az általa vezetett kerület lakóinak zsebéből százmilliókat húzott ki azzal, hogy nem a törvénynek megfelelően vezette a kerületet.

2020. november 19. 14:03
V. Naszályi Márta
Facebook

„Nyílt levél Böröcz László országgyűlési képviselő részére,

Fidesz-KDNP

Tisztelt Képviselő Úr!

Először is szeretném megköszönni, hogy érdeklődik a kerületünk ügyei iránt! Örömmel láttuk volna Önt személyesen is azon a lakossági fórumon, amikor az Ön által felvetett kérdésekről személyesen egyeztettünk a résztvevőkkel. A társadalmi egyeztetésről készített felvétel megtalálható a honlapunkon és a közösségi médiában is. Higgye el, Ön is minden kérdésére választ kapott volna. De vajon tudna-e bármit is a tervezett rendeletről, ha nem kommunikálnánk róla? Valójában éppen azért van a kerületi közvélemény előtt az ügy, mert hónapok óta kommunikálunk róla az önkormányzat hivatalos lapjában, a Várnegyed újságban, a polgármesteri fogadóórákon, lakossági műhelyen. És éppen azért nem került még a képviselő-testület elé a rendelettervezet szövege, mert azt a lakossági egyeztetések után akarjuk véglegesíteni.

A Budavári Önkormányzat nem tervez lakásrendelet-módosítást. Egy új lakásrendeletet alkotunk, mert a célunk annak a törvénytelen működésnek a felszámolása, amelyet az Ön párttársa, dr. Nagy Gábor Tamás hagyott hátra. Az előző I. kerületi vezetés ugyanis egy olyan működéssel adta át kerületet, amely 2013. óta nem felel meg a lakástörvénynek.

A törvény 34. § (4) bekezdése szerint: »A költségelven bérbe adott lakás lakbérének mértékét a lakás (2) bekezdésben meghatározott alapvető jellemzői, továbbá a 10. § és a 13. § (1) bekezdésének rendelkezései alapján úgy kell megállapítani, hogy a bérbeadónak az épülettel, az épület központi berendezéseivel és a lakással, a lakásberendezésekkel kapcsolatos ráfordításai megtérüljenek.«

A 2013-ban megállapított költségelvű lakbér négyzetméterenkénti mértéke a mai napig nettó 425 forint. Hét éve nem korrigálták, annak ellenére, hogy az önkormányzat ráfordításai nőttek. Az Ön párttársa az általa vezetett kerület lakóinak zsebéből százmilliókat húzott ki azzal, hogy nem a törvénynek megfelelően vezette a kerületet. A felelős lakásgazdálkodás jegyében mi azt akarjuk, hogy aki a jövedelme alapján megengedheti magának, az annyit fizessen a bérleményéért, amennyibe az önkormányzatnak kerül a fenntartása. És az fizessen szociális lakbért, aki arra rászorul. Ez a mi »radikális baloldali társadalomfilozófiánk«.”

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. november 20. 18:07
hadova márta! csak amit a bíroság itélete! a többi mese!politikai!
atila68
2020. november 20. 06:28
"mi azt akarjuk" Neked nincs ilyen kommunikációs szakember a közeledben aki rácsapott a kezedre, hogy ne alkalmazz a náci Németországban használatos retorikai fordulatot? Wir müssen Wir wollen
mokány
2020. november 19. 21:38
Nem azt mondták FEri.
Dorset Naga
2020. november 19. 19:58
Az önkormányzatnak nem sokat kellett felújításra költeni, mert ezt a bent lakók állták, a viszonylag jutányosnak látszó bérleti díjak mellett. Ugye megvenni nem lehetett ezeket a műemlék házakat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!