Nem megszorítunk, hanem megtakarítunk

2020. november 21. 15:22

Az átalakítások nem a dolgozókat érintik, hanem a vezetői pozíciókat, az igazgatókat és a bizottsági tagokat.

2020. november 21. 15:22
Gy. Németh Erzsébet
Facebook

„Nem megszorítunk, hanem megtakarítunk. Az átalakítások nem a dolgozókat, vagyis a kertészeket, az utcaseprőket, a fűtésszerelőket érintik, hanem a vezetői pozíciókat, az igazgatókat és a bizottsági tagokat. 

Részletek:

  • Megszűnik a főpolgármesteri keret, amely eddig 200 millió forintot biztosított a mindenkori városvezetés számára különböző támogatásokra.
  • A főpolgármesternek négy helyettese lesz.
  • Nyolcról ötre csökkentjük a fővárosi bizottságok számát.
  • Csökkentjük a frakciók költségeit.
  • Két fővárosi intézmény is megszűnik, a Mozaik és a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága, feladatait más intézmények veszik át. Ez az átszervezés nem érinti a dolgozókat, a piaci árusokat és a fogyasztókat sem.
  • Nagyon jelentős átalakítást jelent, hogy 5 fővárosi cég fog összeolvadni, a Bécsben és német nagyvárosokban is jól működő Stadtwerke-modelljéhez hasonlóan. Így a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF és Főtáv, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Holding ezentúl egy közös közmű céggé olvad össze. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek az átszervezések nem érintik a szakmai dolgozókat. Érintik viszont a vezetői, politikai pozíciókat. 

21 felügyelőbizottsági helyet szüntetünk meg, kevesebb vezetői poszt, kevesebb szolgálati autó, racionálisabb és hatékonyabb működés – ez a cél. Az átalakítást Walter Katalin dolgozta ki, készítette elő, a végrehajtás az új közmű cég vezérigazgatóként január elsejétől Mártha Imre feladata lesz, aki állami vállalat élén, az üzleti szférában és a fővárosi városüzemeltetésben is bizonyította rátermettségét.

Walter Katalin pedig Budapest legnagyobb és jelenleg a legnehezebb helyzetben lévő cége, a BKK vezérigazgatója lesz január 1-jétől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick69
2020. november 22. 12:59
Annyit takaritasz meg, hogy napról napra kövérebb vagy, Bözsike!
flesh ripper
2020. november 22. 10:43
A lopcsányi észjárás...
rókabácsi
2020. november 22. 10:18
hazug buta lúvnya!
pitypang1125
2020. november 22. 09:53
Ha-ha-ha, kit néztek hülyének. Vegkielégítést fogtok fizetni karácsonyi pénzként az eddig is feleslegesen túlfizetett szarháziaknak, majd januárban pedig vissza ültetitek mindet egy ugyan olyan felesleges, de jól fizető bújtatott pozícióba. Egy éves javadalmazás egyösszegben zsebbe megy, egy hónap megérdemelt pihenés az eddigi megfeszített munka után, majd pedig folytatódik tovább más címen a megérdemelt havi appanázs, kéz kezet mos alapon. A sok pesti prolinak, meg majd ledugjátok a torkán a megszorításokat, emeléseket, mondva hogy magunkon is spóróltunk. Bár meg is érdemlik a birkák, ha voltak olyan hülyék hogy ezekre szavaztak, hiszen nem történik más mint ami várható volt. A pénzszivattyú magasabb fokozatba kapcsolása, amiben a közvagyon szépen lassan elolvad, átalakul magán, és pártvagyonná. Egyétek csak prolik amit főztetek. Ostoba marhák!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!