Néha a muszlimok hősök, néha gyilkosok

2020. november 03. 14:03

Azért pontosan tudjuk, mind a muszlimok, mind a fehérek, mind a keresztények, mind az emberiség elsöprő többsége sokkal, de sokkal többszőr hős mint gyilkos.

2020. november 03. 14:03
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„A képen Recep Gültekin aki tegnap este Bécsben barátjával Mikail Özennel a lövöldözés közben fedezékbe húztak egy idős asszonyt és egy rendőrt. Ők a tegnapi bécsi tragédia hősei. Mert tragédia történt, egy terrortámadás, részvétem az áldozatoknak. 
Igen tegnap este Bécsben muszlimok voltak a hősök és muszlim volt (legalábbis az egyik) gyilkos. 

Ilyen világunk, néha a muszlimok hősök, néha gyilkosok. Ahogy Új-Zélandon egy keresztény volt a gyilkos, és az elmúlt években több szélsőjobboldali terrortámadásban Németországtól az USA-ig keresztények, fehérek voltak a gyilkosok. De ugyanígy számtalan történetet tudunk mesélni, ahol keresztény a hősök. Ilyen a világ, néha a keresztények a hősök, a fehérek a hősök, vagy a keresztények a gyilkosok, a fehérek a gyilkosok. De azért pontosan tudjuk, mind a muszlimok, mind a fehérek, mind a keresztények, mind az emberiség elsöprő többsége sokkal, de sokkal többszőr hős mint gyilkos.

A magyar internetet mégis elöntötte a szélsőjobboldali szenny, amely rögtön minden muszlimot felelőssé tenne egy gyilkosságért. A még ki sem hűlt testek felett üli a magyar szélsőjobboldal a vérre hívó gyűlölet tort. Ez értelmetlen és káros. Ebben a témában leginkább a konzervatív jobbközép osztrák kancellárt lehet idézni a tegnap este után. Sebastian Kurz ma az Azonnali fordítása szerint azt mondta: »Az ellenség soha nem valamelyik vallás hívei, soha nem valamelyik ország lakói, hanem a szélsőségesek és a terroristák, akiknek semmi keresnivalójuk a szabad osztrák társadalmat, éppen ezért nem lehet tolerálni az intoleranciát.
Ez nem keresztények és muszlimok, osztrákok és migránsok küzdelme, hanem azon sokaké, akik a békében hisznek, és azon keveseké, akik háborút akarnak. Ez a civilizáció és a barbárság küzdelme.«

És ez így is van, Pakisztántól Németországig, Iraktól Franciaországig. A szélsőségesek, a gyilkosok a társadalom ellenségei, azok akik szent háborút akarnak vívni a mi bőrünkön, akik le akarják győzni a másik embercsoportot, mert más a vallása, vagy a bőrszine. Régóta tudjuk, a terroristák egyik fő győzelme az, ha tovább tudják növelni azoknak a csoportoknak az elnyomását, akik nevében beszélni akarnak, hogy így gyűjtsenek erőforrást további működésükhöz. Pontosan ezért nem szabad besétálni a csapdájukba, és nem szabad a gyűlölet útjára lépni. Tisztázni kell: a terror ellen, a szélsőség ellen kell harcolni, nem egy vallás, vagy etnikai csoport ellen!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2020. november 03. 18:46
Aztán lehet, hogy több szőrös embert akar, ezért írta így. Nem lepődnék meg.
Zsolt75
2020. november 03. 18:45
"Többszőr". Erről az jut eszembe, mikor a helyettesítő tanár ötödikben az előszört átjavította előszőrre, és ezért adott 5 alát. Helyesírási szótárral mentem ki reklamálni, utána nagyon utált. Jámbor Pocok meg egy közpénzből élősködő propagandista.
silenceCZ
2020. november 03. 18:19
liberálfasiszták, tényleg ennyire ostoba véglények vagytok?
Box Hill
2020. november 03. 18:19
Számodra mik voltak akkor, amikor a magyarság számát a 4,5 millióról 1,5 millióra redukálták dúlásuk alatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!