Járványügyi próféták a 444-nél

2020. november 06. 17:50

Sajtószemle a pöcegödör aljáról.

2020. november 06. 17:50
Baxter Hugó Péter
Kontra

„Csodálatosan könnyed, hálás feladat független újságíróként dolgozni tevékenykedni manapság Magyarországon.

Magyarországon diktatúra van, a szólás- és médiaszabadság a negyvenes-ötvenes évek legrosszabb vészkorszakát idézi. Ja, nem.

Bárki bármilyen marhaságot írkálhat, következményei maximum morális, (pfuj, az mi? – a szerk.), vagy polgári peres elégtétel formájában érhetik a szabad szellemű szerzőket.

Azt megszokhattuk már, hogy a 444 nagyon egzotikus szűrőn keresztül engedi át a valóságot olvasói számára, azonban a péntek reggeli miniszterelnöki interjú sajátos értelmezése tőlük is kicsit erős volt.

»Orbán bejelentése lényegében sok ezer ember haláláról szól«

Úgy is mondhatnánk független elemző stílusban, hogy utolsó, lelkiismeretlen férgek vagytok.

Kedves 444!

A kormány felkészültségébe vetett bizalom rombolása szívetek joga békeidőben, de szerető tisztelettel kérünk Benneteket, talán most már kussoljatok, mert többek közt miattatok veszi félvállról a járványügyi intézkedéseket – elsősorban a maszkviselést – több tízezer, lázadó ellenzéki polgártársunk. Ők meg viszik tovább a fertőzést.

Szóval mielőtt Orbán Viktort a halál angyalaként illusztráljátok egy clickbait címmel, vegyetek három mély levegőt. Mert ez nem játék.

Vagy inkább menjetek a picsába, azt se próbáltuk még.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. november 07. 01:47
"Müller Cecília szignójával állítja a Nemzeti Népegészségügyi Központ, hogy nincsenek nála a járásonkénti fertőzöttségi adatok és a megyei halálozási számok Október 20-án, azaz több mint két hete részletes adatigényléssel fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz. Olyan adatokat kértek, amik képet adnak az aktuális járványhelyzetről: a beazonosított koronavírus-fertőzések területi eloszlásáról, a kórházban és otthon gyógyuló betegekről. Az NNK kivárta a közérdekű adatigényléseknél rendelkezésére álló 15 napos határidő végét, és csütörtökön küldött választ a TASZ megkeresésére. Azazhogy nem. Ugyanis semmilyen adatot nem szolgáltattak, ami a jogvédő szervezet kérdéseit megválaszolta volna. A kérdések többségére válaszul a már ismert járványügyi tájékoztató oldalakat: a koronavirus.gov.hu-t, sőt, a "Koronavírus tájékoztató oldal" nevű Facebook-oldalt linkelték, mondván, ott már megtalálhatók az igényelt adatok. Voltak azonban adatkérések amikre járványügyi hatóságként egyszerűen azt felelték, nem tudják teljesíteni, mert nem állnak rendelkezésükre "az igényelt bontásban" adatok. Így történt, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos aláírásával adta írásba a magyar járványhatóság, hogy nem tud járási bontásban, vagy a fertőzöttek kora és neme szerinti bontásban adatokat közölni a járványról, és azt sem tudja megmondani, mekkora volt a fertőzés reprodukciós rátája (vagyis az a mutató, hogy egy fertőzött átlagosan hány másiknak adja tovább a vírust) október 19-én, az adatigénylés tárgynapján. A levél szerint az NNK-nak arról sincsenek adatai, hogy egy adott napon a kórházban ápolt fertőzöttek közül hányan szorultak intenzív ellátásra, és hogy a COVID-19 betegeknek fenntartott kórházi és ezen belül intenzív ágyakból mennyi volt szabad és mennyi foglalt. Sőt, azt sem, hogy összesen és lakosságarányosan mennyien hunytak el megyénként a fertőzésben. A TASZ szerint "ebből két dolog következhet: az egyik, hogy igazat mondanak és fogalmuk sincs, hogy áll a vírushelyzet,. a másik, hogy tisztában vannak azzal, hogy milyen tragikus kép tárulna elénk, ha megismerhetnénk az adatokat". Közleményükben azt írták, nem fogadják el, hogy a járványügy titkolja a nyilvánosság elől a részletes adatokat." https://444.hu/2020/11/06/muller-cecilia-szignojaval-allitja-a-nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont-hogy-nincsenek-nala-a-jarasonkenti-fertozottsegi-adatok-es-a-megyei-halalozasi-szamok
VeJoLa
2020. november 06. 22:17
Egyre szemérmetlebb és egyre több hazugságot, ferdítést ontanak magukból, amit a végén maguk is elhisznek. Egyre borzalmasabb világban élünk. És az ellenzék az összes borzalmat a saját hasznára igyekszik fordítani, sőt, még tódít-lődít is hozzá gátlástalanul, tét nélkül, védekezésbe igyekeznek szorítani a kormányt, pedig annak a csűstül jövő gondok miatt, az ország érdekében egészen más dolga van!
civis72
2020. november 06. 20:50
a 444 drogosai máshogy érzékelik a valóságot
Pandaka pygmaea
2020. november 06. 18:58
Az a baj, hogy ők nem mentek tovább az agysebészekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!