Ha Orbánnak ez nem tetszik, nyugodtan hagyja el a hajót

2020. november 21. 19:53

De menjen egyedül, mert mi, magyarok nem akarunk vele menni.

2020. november 21. 19:53
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Magyar Hang

„A másik, valószínűbb lehetőség inkább Magyarország számára lenne nagyon szomorú. Ez pedig az volna, ha egyszerűen elengednék Orbán kezét és azt mondanák, hogy ha nem akar részt venni az európai közösség építésében, akkor majd mennek tovább nélküle, Magyarország pedig kimarad a gazdaság talpra állítását célzó segélycsomagból. Ez technikailag azért lehetséges, mert minden más uniós forrástól eltérően az ehhez szükséges 750 milliárd eurót nem az alapszerződésekben rögzített módon a tagállamoktól szednék be, hanem közösségi kötvénykibocsátás révén a tagállamok garanciavállalása mellett a pénzpiacokról hívnák le, amihez viszont a tagállamok parlamentjeinek jóváhagyása szükséges. Ha a magyar parlament fideszes többsége ezt elutasítja, akkor Magyarország kimarad a programból, vagyis nem kapja meg a számára jelenleg előirányzott több mint 6 milliárd eurós forrást. Ami pedig nem csak egy roppant kedvező feltételekkel nyújtott hitelforrástól fosztaná meg a járványhelyzettől anyagilag sújtott magyar emberek tömegeit, de hosszú távon annak a folyamatnak lenne az előszobája, amire én már 2019-ben is felhívtam a figyelmet: Magyarország kivezetése az Európai Unióból. Ezzel ugyanis létrejönne az a kétsebességes Európai Unió, ami egyébként már a schengeni együttműködés és a közös valuta kapcsán létezik, azonban ezúttal Magyarországot a teljes elszigetelődés és a magányos pária-lét fenyegetné a közösségen belül. Ez a folyamat nem egyik napról a másikra menne végbe, hanem azzal, hogy miközben az EU folyamatosan lépdel majd a közös úton, Magyarország megragad ott, ahol jelenleg van, és egy idő után már az sem fog számítani, hogy hivatalosan távozik-e, vagy marad, mert az asztalnál már úgysem fog ott ülni és pénzt sem fog kapni.

Sovány vigasz, hogy ebben az esetben Orbán politikailag teljesen elszigetelődne (hiszen erre a senki földjére már Lengyelország sem szeretne vele tartani), a miniszterelnök ugyanis ezzel magyarok tömegeit rántaná magával. Ezért európai parlamenti képviselőként fontosnak tartom leszögezni, hogy Magyarország számára semmilyen más járható út nincs, mint az Európai Unió által felkínált út. Ezt támogatja a magyar emberek többsége is. Az Európai Unió által kínált modellnek pedig elengedhetetlen része a jogállamiság tiszteletben tartása és a korrupció elleni küzdelem. Ha Orbánnak ez nem tetszik, nyugodtan hagyja el a hajót. De menjen egyedül, mert mi, magyarok nem akarunk vele menni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2020. november 22. 17:10
És kik maradnak??? Akiket listáztál? Ezt a csótányt!!
Senye Péter
2020. november 22. 17:08
"....hagyja el a hajót" - úgy látszik, ti már úgy érzitek, hogy ideje elhagyni.
akiaki
2020. november 22. 16:43
gazember!
rókabácsi
2020. november 22. 16:28
ha ezt hajót te építetted! akkor úgyis elsüllyed! oszt mindenki megdöglik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!