Európai magyar vagyok

2020. november 12. 07:48

Az Európához tartozás számomra éppoly fontos, mint az anyanyelvem, a szülőföldem. Interjú.

2020. november 12. 07:48
Koncz Zsuzsa
168 Óra

A járvány miatt elmaradt a koncert, amit október 24.-re terveztél a Sportarénába, cserébe viszont november második felében új albumod jelenik meg. Nekem már a koncert időpontja is azt üzente: sok mondandód gyűlt össze a négy év alatt, ami legutóbbi lemezed, a Vadvilág kiadása óta eltelt.  

Én nagyon szerettem volna az októberi koncertet, mert a tavalyi találkozás mély nyomokat hagyott bennem, annyira felemelő és megható volt a két óra, amit együtt tölthettem a közönséggel. Ezt jó lett volna újraélni és szerintem nem csak nekem. Az új lemez tehát kicsit kárpótlás azoknak, akik eljöttek volna. Meg magamnak is. De nem azért kellett az új album, mert a korábbi elveszítette volna az aktualitását. Sajnos továbbra is „vadvilágban” élünk.  A gyűlölködésre kihegyezett közélet sajnos velünk maradt, sőt, a hang egyre durvult az óta.

Az új lemez címe: Szabadnak születtél. Ez pozitív üzenet, de a dal egy kicsit keserű. Vagy inkább dühös?

Inkább dühösnek mondanám. A keserűségben van valami végleges, valami belenyugvó, én pedig semmiképpen sem szeretnék keseregni, de belenyugodni sem. Azt gondoltam, hogy ezeken a dalokon keresztül kiengedhetek magamból feszültségeket, ha van bennem düh azt is szabadjára engedem – talán másoknak is éppen ebben segít.

Egyszer úgy nyilatkoztál, hogy elsősorban európai vagy, a magyarság fontos magánügyed. A Szabadnak születtél dalba viszont bekúsznak a Szózat szavai, más dalban a himnusz egy sorát lehet felfedezni, tehát ez a lemez mégis egy kicsit a hazáról szóló vallomás.

Mindig úgy gondoltam magamra, hogy én európai magyar vagyok és sohasem hittem, hogy a kettő között ellentmondás van. Az Európához tartozás számomra éppoly fontos, mint az anyanyelvem, a szülőföldem. Nem véletlen, hogy én nem léptem le, akkor sem, amikor erre lett volna lehetőségem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MrStokes
2020. november 12. 16:10
Köszönjük , nem kérünk magából, kiismertük . Nagy csalódás volt , de Bródival került egy színvonalra.
catalina9
2020. november 12. 15:17
Udvariasan üdvözöltük egymást, majd (Farkasházy) közel lépett hozzám és jelentőségteljesen megkérdezte: Hétvégén mész a K. Zsuzsa koncertre? Csodálkoztam az érdeklődésén de azért őszintén válaszoltam: Nem. Soha nem voltam K. Zsuzsa koncerten Láthatóan megdöbbent a válaszomon, én pedig megdöbbentem a döbbenetén. Hogyhogy nem? préselte ki magából kétségbeesve a kérdést. Nem szeretem. válaszoltam, mert soha nem kedveltem a nevezett előadó számait. De hát oda akkor is el KELL menni! mondta. És abban a pillanatban mindentmegértetettem. Nem koncertről, hanem a szekértábor spirituális gyűléséről van szó, én pedig az egyik főpap kérdésére hitetlen gyaúrként válaszoltam. Elárultam magam, hogy fasiszta vagyok. Hát, kellemes szárszói igehirdetést holnapra az egyre fogyatkozó gyülekezetnek"
Flóramama
2020. november 12. 15:04
És gyermektelen!!!!!
Krupp Skya
2020. november 12. 14:51
Én meg az ÁVH-sokat támogató beteg picsa vagyok mi? :))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!