EU-s pénzek védelme: megnyertük az első csatát az Orbán-kormány ellen!

2020. november 05. 12:18

Az imént megállapodás született a jogállamisági feltételekről az Európai Unióban! 

2020. november 05. 12:18
Donáth Anna
Facebook

„Az európai parlamenti kampány során ígéretet tett a Momentum: azért fogunk dolgozni, hogy megvédjük a magyar és európai adófizetők pénzét a korrupciótól. Az ígéretünket betartottuk, az imént megállapodás született a jogállamisági feltételekről az Európai Unióban! 

  • Elértük, hogy nekünk, magyaroknak és Európának egy újabb, hatásos eszköze legyen arra, hogy megakadályozzuk a korrupt kormányokat közös pénzünk, az európai uniós források elsikkasztásában. Cseh Katalin révén a Momentum-delegáció egyetlen magyar delegációként képviseltette magát a mechanizmusról szóló tárgyalásokon.
  • Elértük, hogy a most létrejövő jogállamisági mechanizmus segítségével 2021-től kezdve igazságot lehet szolgáltatni, ha a magyar kormány elsikkasztja az EU-s forrásokat.  
  • Elértük Orbán Viktorral és Varga Judittal szemben, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokat védő rendszer alapját az Európai Bizottság által készített jogállamisági jelentések adják. A rendeletben ráadásul egyértelműen meghatározzák, mi is az a jogállam, aminek létét számon lehet kérni a tagállamokon.
  • Elértük, hogy ne védhesse meg egymást két antidemokratikus, korrupt kormány a EU-ban: az igazságszolgáltatási mechanizmus elindításához nincs szükség az összes tagállami vezetőre, minősített többségű szavazással születnek majd a döntések. 
  • Elértük, hogy ne a magyarokat büntessék Orbán Viktor bűnei miatt: az igazságszolgáltatási mechanizmus egyik fontos célja, hogy csak a korrupt kormányoktól és strómanoktól vonják el a pénzt, a tisztességes magyarok érdekei azonban védve legyenek. Mostantól Mészáros és Tiborcz fognak rosszul járni - mi, magyarok pedig jól.
  • Elértük, hogy Európában már nem hiszik el a magyar kormány hazugságait, és pontosan tudják, hogyan alakítja családi vagyonná az európai adófizetők pénzét a magyar miniszterelnök. 

Az ígéretünket betartottunk, de a munkánk itt még nem ért véget! Európa most eszközt adott az igazságért folytatott harcunkhoz, de a harcot nekünk kell végigvinnünk. Folyamatosan figyelni fogjuk a kormány által EU-s forrásból megvalósított építkezéseket és beszerzéseket. Ahol azt látjuk, hogy a közös pénzünkből csak a kormány egy strómanja, nem pedig a tisztességes magyarok gazdagodnak, jelezni fogunk az Európai Bizottságnak, hogy vizsgálja meg az esetet és büntesse meg a korrupcióban résztvevőket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. november 06. 11:56
Egészen undorító, amit ez a Donáth művel! Méltó utódja nagyapjának , és az apjának. Azok is idegen érdeket szolgáltak.
makapaka2
2020. november 06. 11:54
Egészen undorító, amit ez a Donáth művel! Méltó utódja nagyapjának , és az apjának. Azok is idegen érdeket szolgáltak.
Jason Bourne
2020. november 06. 09:40
Nem bírom ezt a csajt. Idegesítő.
uhn1989
2020. november 06. 08:52
Ez remek hír, csak attól félek, nehogy a jogállamiságot a jog szempontjából vizsgálják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!