Bátorítanunk kell a muszlimok folyamatos tanítását, illetve a háttér feltárásának szerves folyamatát

2020. november 21. 16:05

Ha tévesen járunk el, akkor pontosan azt a marginalizációt fogjuk elérni, mely idegen befolyásolást vonz magához.

2020. november 21. 16:05
H.A. Hellyer
Politico

„Emmanuel Macron francia elnök a közelmúltban – igen helytelenül – aggályait vetette fel az országában tapasztalható muszlim »szeparatizmus« miatt. Egy fentről lefele létrehozott intézményi struktúra kétségkívül és akaratlanul is közelebb hozhat minket egy ilyen maglátáshoz, nem pedig távolabb.

Az európai iszlám története nem újkeletű. Egészen a 14. századig nyúlik vissza és gyökerei vannak szerte a kontinensen. A jelenlegi korszaknak megvannak a maga kihívásai és sajátosságai, de a muszlimok viselkedése nem tabula rasa működik – rendelkeznek tapasztalatokkal az előző generációktól, akár a balkáni, akár a spanyolországi muszlimok leszármazottai között, akik ismét felfedezték gyökereiket, legyenek akár andalúziaiak, közelmúltban megtért közösségek vagy a bevándorlók nemzedékeinek utódai. Ezek mind a történet részét képezik.

Az európai muszlimoknak gazdag örökségük van. Bátorítanunk kell a folyamatos tanítást, illetve a háttér feltárásának szerves folyamatát – nem pedig elfojtani őket biztonságiasítási szempontok mentén. Ha tévesen járunk el, akkor pontosan azt a marginalizációt fogjuk elérni, amely idegen befolyásolást vonz magához, és amit véleményem szerint éppenhogy el akarunk kerülni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2020. november 22. 19:03
"Bátorítanunk kell a muszlimok folyamatos tanítását, illetve a háttér feltárásának szerves folyamatát"! Micsoda optimizmus. Csak 500 év az elmaradás. Pick-pack behozható. Öregem, a dédunokád (ha lesz) sem fogja megérni az eredményeket!
tevevanegypupu
2020. november 22. 13:35
Franciaországban már vagy ötvenvalahány éve bátorítják őket..az eredmény közismert.
mustarharmas
2020. november 21. 23:35
Egy igazi hülye. Aki még a szemének sem hisz....
Rocktoberi
2020. november 21. 19:45
Ki ez a hülye? Lövése sincs a valóságról. Ha mégis van, akkor meg hazudik.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!