Az ingyenes internet nem a legszegényebbeket segíti

2020. november 23. 13:35

Mindez mélyen igazságtalan és embertelen.

2020. november 23. 13:35
Donáth Anna
Facebook

„Aki szegény, az a legszegényebb… A kormány ugyanis bejelentette, hogy a középiskolások otthoni tanulását támogatják ingyenes internettel. Csak épp nem ők, hanem a szolgáltatók, és pont a legszegényebb gyerekeket mégsem.

1., A díj elengedését ugyanis csak vezetékes internetszolgáltatásra lehet kérni. Azok a diákok, akiket a leginkább fenyeget az oktatásból kihullás veszélye, sokkal nagyobb arányban élnek olyan helyen, ahol vagy nincs is kiépítve a vezetékes hálózat, vagy az ő családjuk nem engedhette meg magának, hogy beköttesse.

2., Teljesen kizárt az is, hogy most, amikor megnőtt a munkanélküliség, a nélkülözés, és eleve plusz anyagi terhet jelent a családnak a bezár iskolákból hazakényszerített gyerek, pont most építtetnék ki a vezetékes hálózatot. Nem most fognak ezek a családok éves hűségnyilatkozatot sem aláírni az előfizetésre.

3., Magyarország mobilinternetes hálózata világviszonylatban is jó lefedettséget és sebességet garantál. Ha valóban segíteni akarna a kormány, e téren többet tudna elérni. Már tavasszal is iszonyú arányban veszítette el a közoktatás a gyerekeket. Aki szerencsés hátterű családba született, az még kaphatott valamilyen digitális oktatást – a tehetősebbek pedig külön magántanárt is fogadtak erre az időszakra. De egy szegény család gyerekével mi lesz? Egy újabb félévet veszünk el tőle? Mindez mélyen igazságtalan és embertelen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
profalfoldy
2020. november 24. 17:40
Szerintem is Ancsának van igaza. A legjobb az lett volna, ha aZorbán nem csinál semmit és senkinek sem segit a rendeletével. Hagyott volna mindent úgy, ahogy van, az a legegyszerűbb. Akiknek meg most jobb, azok is mehettek volna a sülyesztőbe. Minek segíteni bárkinek is, felesleges pénzkidobás a mi, adófizetők pénzéből! Az én nyudíjamból! Szolidaritás? Marhaság.
fogas paduc
2020. november 24. 08:49
Ennyire hülye nem lehet senki sem.
Gullwing
2020. november 24. 07:30
Liberális hazaáruló kurva. Apád ma kit zaklatott?!
civis72
2020. november 23. 23:38
grécy pöcse nem elég neki ...hadházy lófasza kell
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!