A terror kapcsán az értelmetlen gyűlölet ellen küzdünk

2020. november 03. 13:24

Az EU-nak képesnek kell lennie arra, hogy újra biztonságossá tegye a kontinenst az itt élők számára.

2020. november 03. 13:24
Donáth Anna
Facebook

„Hétfő éjszaka szomszédunkban csapott le a félelemkeltő terror. Bécs számunkra oly közel van, olyan fontos, hogy mi is minden eddiginél közelebbinek és félelmetesebbnek érezzük ezt a demokrácia és szabadság elleni támadást. 2016-ban Brüsszelben éltem barátnőmmel, amikor a várost terrortámadás érte. Én ma Budapesten élek, ő Bécsben – a tegnapi sokk után pedig azt írta nekem, hogy bár megijedt, de nem fél, mert az akkori események alatt megtanulta: a félelemkeltő terrorra a bátorság, a gyűlölet szítására az összetartás a helyes válasz. 

Ezek a tragikus esetek mindig ugyanazt bizonyítják be: a terror kapcsán az értelmetlen gyűlölet ellen küzdünk. Azoknak az egyesített erejére van most is szükség, akik vallástól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül hisznek egy békés és biztonságos Európában. Az EU-nak képesnek kell lennie arra, hogy újra biztonságossá tegye a kontinenst az itt élők számára. Itt és most nem fontos, kit milyen párt színeiben választottak meg, vagy melyik frakcióban ül. Együtt kell azért dolgoznunk, hogy erőteljes, hatékony válaszunk legyen az Európát sújtó terrorizmusra. 

Őszinte részvétem a hozzátartozóknak és erőt, kitartást kívánok a sérülteknek. Minden eszközünkkel segíteni fogjuk Ausztria vezetőinek munkáját, hogy újra megteremtsük a békés, biztonságos és élhető Európát!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. november 05. 10:42
csak az a gond! hogy süket dumával ez nem megy!
furunkulus13
2020. november 04. 02:19
Anna kedves! Az izlám terroristák ellen tényleg az összetartás a legjobb eszköz, igy egy sorozattal tudnak végezni kegyedékkel. Jó még a virág, a mécses meg a plüssmaci is!!
Biivisz
2020. november 03. 23:47
Hát ... Annácska !!! Mi tagadás, amikor anno színre lépett a kis lila ködöcskéjével, azért valamivel többet néztem ki magácskából, mint az akkoriban megnyilvánulni képes politikus kor(elv)társaiból. (Kicsit még is ijedtem - mi tagadás - hogy lesz a fiatalok számára egy karizmatikus figura azon az oldalon.) Legnagyobb megnyugvásomra azóta kiderült, hogy csalódnom kellett magácskában. (Szívesen tettem.) Nos, magácska sem ér többet, mint az ostoba Soros-csicska kortársai, melyre ezen írásánál jobb a illusztrációt keresve sem találhatnánk. Egy ócska kis bullshit-generátor, semmi több.
kiss.istvan770
2020. november 03. 21:50
HP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!