A legnyughatatlanabb futballsztár tért örök nyugalomra

2020. november 26. 09:03

Argentínában nem a futball, hanem egy futballista teremtett vallást.

2020. november 26. 09:03
Boros Miklós
Főtér

„Elment a labdarúgás történelmének utolsó magányos hőse, utolsó egyszemélyes csapata: Diego Armando Maradona 60 évet élt.

A legnagyobb lehetett volna, de annál is több akart lenni. Magánál a futballnál is több, ezért lett végül tragikus hős. Hatvan éves korában elhunyt Diego Armando Maradona.

Brazíliában a legnépszerűbb sport a röplabda – magyarázták valamikor a 90-es években egy magyar sportriporternek. Nem a foci? – kérdezett ő vissza meglepetten, mire jött a válasz: Brazíliában a foci nem sport, hanem vallás.

A brazilok ősellenségénél, Argentínában nem a futball, hanem egy futballista teremtett vallást. Legalábbis a hívei, akik egyházat is alapítottak tiszteletére, mert nem csak egyszerűen csodálták, hanem istenítették.Lehetett is. Diego Maradonánál nagyobb tehetség aligha született a futball feltalálása óta.

Pelét – aki maga is minden idők legnagyobb játékosának nevezte az apró termetű argentin zsenit – elsősorban három világbajnoki címe miatt tartják a legnagyobbnak, de a brazil szupersztár sosem játszott Európában. Messi, aki csak a sokadik „új Maradona” (Ariel Ortega, Pablo Aimar, Javier Saviola és Juan Román Riquelme után áll az epigonok sorában) sosem tudott világbajnokságot nyerni, pedig négyszer is megpróbálta.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2020. november 26. 14:17
Isteni Diego, isteni parancsra kezezett: hálóba pattan a labda. Bőrgolyó, s Bergoglio célba jutott. Talán a bíró kancsal?
tolan
2020. november 26. 13:16
Isten nyugosztalja! De nálam Pelé és Puskás volt a legnagyobb. Azt viszont jólesik konstatálni, hogy Messi csak egy paródia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!