A lakhatási válságot Önök hozzák el

2020. november 25. 13:22

Egészen elképesztő, hogy a járvány idején taszítanak lakhatási bizonytalanságba több ezer embert.

2020. november 25. 13:22
Böröcz László
Facebook

„A polgári szövetségünk célja, hogy az első kerületben élőknek ne kelljen aggódniuk otthonaik biztonsága miatt, főleg a járvány közepén. Sajnálattal szembesültem azzal, hogy továbbra is elkötelezett a kerületben élők érdekeit semmibe vevő lakbéremelések mellett. Rendkívül szomorú, hogy Csárdi Antal képviselő úr sem állt ki a lakók mellett, hanem Önnel karöltve részt vesz ebben az igazságtalan és ideológiailag motivált akcióban. Egészen elképesztő, hogy a járvány idején taszítanak lakhatási bizonytalanságba több ezer embert, akik ezekben a bérlakásokban laknak. A lakhatási válság ezzel az I. kerületbe is megérkezik: Önök hozzák el. Az igazán arcpirító azonban az, hogy az elmúlt hetekben a közvéleményt megpróbálják a bérlakásokban élők ellen hergelni, és olyan képet festenek róluk, mintha eddig gazdag ingyenélők lettek volna az önkormányzat nyakán és most még nekik áll feljebb.

Polgármester asszony vagy nincs tisztában a budavári bérlakásokban lakók helyzetével, vagy szándékosan, ideológiai megfontolásból el akarja lehetetleníteni őket. Mi több, ezen elhatározását számos csúsztatáson alapuló érvre alapozza. Az önkormányzati bérlakásokban élők vagy oda születtek, vagy cserével jutottak hozzá a bérleményhez. Az első esetben a kedvezményes lakbért és a bérleti jog örökölhetőségét azért kapták, mert nem vehették meg az ingatlant. Ennek köszönhetően cserén keresztül kereskedhettek az ingatlannal, ha megváltozott körülmények miatt el akartak költözni. Azok, akik beköltöztek, nos, ők pedig sok esetben a korábbi otthonukat cserélték el a bérleményre, hogy a várban lakhassanak. Önök most egy-egy élet munkáját és megtakarításait akarják a földdel egyenlővé tenni szélsőbalos vágyaiktól vezérelve.

Arról nem is beszélve, hogy számos egyedülálló nyugdíjast, akinek eléri a 120 ezer forintot a nyugdíja, gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítenek, hiszen az emelés a beharangozott módosítások alapján akár 2-3-szoros is lehet, ami adott esetben a jövedelmük 60-70-80 százalékát is kiteheti. Ön a válaszlevele szerint nem a lakásrendelet módosítását tervezi, hanem új lakásrendelet megalkotását. Ez a lényegen nem változtat, hiszen ez a rendelet nem más, mint a bérleti díjemelések és az ingatlancseréket ellehetetlenítő elképzeléseinek jogszabályba foglalása. Szintén olvasható volt, hogy az önkormányzat nem fog hozzájárulni a lakások további bérbeadásához. Ez alapvetően helyes irány lenne, de ennek a teljes tiltása sem életszerű. A kerületben lakók több példát is említettek, melyekről vélhetően Önnek is tudomása van. Akinek a munkája miatt pár hónapra máshova kell költöznie, vagy egy egyetemi hallgató, aki Erasmus-pályázatot nyer és egy szemeszterig külföldön végzi a tanulmányait, miért tartson fenn egy üres lakást, és miért nem adhatja ki ezt más részére erre az időszakra?

Tisztelt Polgármester Asszony! Sem az itt élők, sem a helyi képviselők nem kapnak megfelelő tájékoztatást. A mai napig sem a választók, sem a Fidesz-KDNP képviselői nem kaptak írásos anyagot, ami bemutatná a készülő lakásrendelet részleteit, miközben egymást érik az egymással sem koherens kijelentések az elmúlt háromnegyed évben. A kérdéseket pedig az unalomig ismételt pár általános panelszöveggel próbálja hárítani, érdemi válaszok nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. november 25. 19:04
Mindig lehet hőbörögni olyanokon, akiknek a fizetése simán elbírja az új sarcot, de ez csak fügefalevél az igazi szándékon, egy nyugdíjas már biztosan tönkremegy a dolgon, hiszen amúgy is egyre nehezebben jön ki a pénzéből.
szotyiratöbbpénzt
2020. november 25. 14:32
Ez a fidelitasos csávó, édes Istenem.. :) "kicsit meg fogják citálni a milliárdosok bajszát" baz+ :) Ez a Mandi vidám percek c. műsora.
Secnir
2020. november 25. 14:27
"Azok, akik beköltöztek, nos, ők pedig sok esetben a korábbi otthonukat cserélték el a bérleményre, hogy a várban lakhassanak." -igen, és? "Önök most egy-egy élet munkáját és megtakarításait akarják a földdel egyenlővé tenni szélsőbalos vágyaiktól vezérelve." -minek adta el? most lenne egy lakása/háza valahol. "Arról nem is beszélve, hogy számos egyedülálló nyugdíjast, akinek eléri a 120 ezer forintot a nyugdíja, gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítenek, hiszen az emelés a beharangozott módosítások alapján akár 2-3-szoros is lehet, ami adott esetben a jövedelmük 60-70-80 százalékát is kiteheti." -nem értem. most kapnak 13. havi nyugdíjat, abból nem tudják kifizetni?
Secnir
2020. november 25. 14:24
"A lakhatási válságot Önök hozzák el"... ...a budai várban nyomorgók számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!