A bűn nélküli büntetés évekig is tarthatott

2020. november 25. 07:54

November 25. a szovjet kényszermunka táborokba hurcolt magyarok emléknapja.

2020. november 25. 07:54
Rétvári Bence
Rétvári Bence
Facebook

„November 25. a szovjet kényszermunka táborokba hurcolt magyarok emléknapja.

GULAG, Malenkij robot. Mintegy 800 ezer honfitársunkat hurcolták el, és közel harmaduk sohasem tért haza a szibériai hidegből. Ha egymás után raknánk a vagonokat a mozdony Debrecenben, az utolsó szerelvény Székesfehérváron lenne. A szovjet birodalom számára ők nem emberek voltak, csak számok. A Gulágon minden "felszabadított" nemzet tagja megtapasztalhatta, milyen a kommunista egyenlőség - egyenlőség a jogfosztásban.

A bűn nélküli büntetés évekig, vagy akár egy évtizedig is tarthatott. Az elhurcoltak semmit nem követtek el, csak útjában voltak a kommunista hatalom kiépítőinek. Emlékeznünk rájuk emberi kötelesség. Példájuk intő jel, hogy a kommunista eszme milyen embertelenségeket szül. A világ nyugati fele pedig adós az áldozatok iránt érzett fájdalomban való osztozásban.

Most közös megemlékezéseket tartani a járvány miatt nem lehet, de egyénileg egy virággal, mécsessel, imával emlékezhetünk az ártatlan áldozatokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. november 25. 12:04
7. Winston Churchill egy vezércikket írt Cionizmus kontra bolsevizmus címmel, amely az Illustrated Sunday Herald-ban jelent meg (1920. február 8). Ebben az írásban, amely nyomatékosította, hogy a cionizmus és a bolsevizmus "harcban áll a zsidó nép lelkéért", felszólította a zsidókat, hogy tagadják meg a "bolsevik konspirációt" és tegyék világossá, hogy "a bolsevik mozgalom nem zsidó mozgalom". Ugyanakkor kifejtette: (A bolsevizmus) a zsidók között semmi esetre sem új. Már Spartacus-Weishaupt-tól kezdve, Karl Marx-on át egészen Trockíjig (Oroszország), Kun Béláig (Magyarország), Rosa Luxemburgig (Németország), Emma Goldmanig (USA), ez a világraszóló összeesküvés a civilizáció megdöntésére és a társadalom átépítésére, a korlátozott fejlődés, a rosszindulatú irigység és a lehetetlen egyenlőség alapján, folyamatosan nő. 8. "A szövetséges nagyhatalmak együttesen és külön-külön is meg fogják bánni azt a tényt, hogy nem tudtak tenni több elhatározott és több együttes akciót a bolsevista veszély megsemmisítésére, mielőtt az túl erőssé nőtt." (Winston Churchill, 1920. február 14.) Bár nem voltunk nagyhatalmak, az egyikkel fegyvertársként megpróbáltuk körülbelül húsz évvel később. 9. A teheráni háborús csúcstalálkozón 1943 novemberének végén Roosevelt amerikai elnök önigazoló hangulatban közölte reményét Sztálinnal: "Isten a Szövetségesek oldalán áll." De Sztálin helyre tette: "Az enyémen az Ördög áll, aki egy jó kommunista." (Nat Geo dokumentumfilmből) Az Ördög uralma, vagy ahogy Reagan amerikai elnök nevezte a kommunizmust 1983-ban: a "gonosz birodalma" ellen nem nemes dolog küzdeni 1917 óta bármely adandó alkalommal? Háborús bűnös-e az, aki Ronald Reagan amerikai elnöknél 42 évvel korábban ismeri föl azt, hogy a "gonosz birodalma" megérkezett a határra?
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 25. 10:23
Köszönet Horthy kormányzónak, hogy a Szovjetúnió elleni diadalmas hadjárattal meghívta a baráti szovjeteket 40 ideiglenes ittartózkodásra és egy kis málenkij szibériai együttlétre!
istvanpeter
2020. november 25. 09:39
Viszont tény, hogy a kommunizmust, a Nagy Októberi Szocialista Forradalmat és a gulágot is a zsidók találták ki és a finanszírozásban a zsidó bankárok is aktívan részt vettek.
kortárs
2020. november 25. 09:04
A komcsik ezt a szovjet terrort hívják a mai napig felszabadításnak! Pár évtizedig lapultak, de Apró Antal, Rajk, Eörsi, Majtényi, Bauer és a többi tróger hyerekei, unokái ma újra támadásban, mert újra lenne mit lopniuk, tönkretenniük, elvenniük a magyaroktól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!