Zavarkeltés az uniós költségvetés elfogadásában

2020. október 06. 21:20

Történelmi felelőtlenség lenne hagyni, hogy ez a vita túszul ejtse a költségvetési csomag elfogadását.

2020. október 06. 21:20
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„Az Európai Parlament négy frakciójának vezetője mai véleménycikkében az Európai Unió tagállamait megszólítva igyekszik zavart kelteni az uniós költségvetési és újjáépítési csomag elfogadásában.

Magyarország álláspontja mindig is egyértelmű volt: az európai szolidaritás jegyében elfogadjuk az Európai Tanács júliusi megállapodását a költségvetésről és az újjáépítési eszközről. Európa érdeke az, hogy a költségvetési csomag 2021. január 1-jével hatályba léphessen, és támogatáshoz juthassanak azok a tagállamok, amelyek erre leginkább rászorulnak.

Sajnálattal látjuk, hogy egyes tagállamok és az Európai Parlament újra akarják nyitni az Európai Tanács júliusi megállapodását, és így veszélyeztetik a költségvetési csomag elfogadását. Azok, akik valójában sohasem akarták támogatni Európa gazdasági talpra állítását, az Európai Tanács konklúzióiban semmilyen formában nem szereplő jogállamisági feltételeket használják fel ürügyként a megállapodás felrúgásához.

A júliusi Európai Tanács döntésének megfelelő, az EU pénzügyi érdekeinek védelmét szolgáló új költségvetési feltételrendszerről akár holnap megállapodhatnának az intézmények. A jogállamiság védelmére az Európai Unióról szóló Szerződés 7. cikke szolgál. További jogállamisági eszközök kialakításához a Szerződés módosítása szükséges. Magyarország továbbra is nyitott ilyen kezdeményezések megvitatására. Történelmi felelőtlenség lenne azonban hagyni, hogy ez a vita túszul ejtse a költségvetési csomag elfogadását.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2020. október 07. 12:01
Judit hagyd a francba az egészet, te nem vagy elég felkészült ezekhez a dolgokhoz. Egy igazságügyi miniszternek nem a facebookon kell üzengetni, hanem el kell menni Brüsszelbe és rájuk kell borítani az asztalt. Persze csak akkor ,ha neked van igazad és képes vagy rá megindokolni az igazadat.
szürkeSzarvas
2020. október 07. 07:15
A bajkeverő ,"neokohn" aktorok néhány bolond nőn és megvett jellemtelen pasin keresztül remekül dolgoznak.
Claudius1
2020. október 06. 23:30
Az EUMSZ szerint a EP-nek vétójoga van és pont. Tehát beszélhet bármit kedves Varga miniszter asszony. Ő is tudja, de jó hergelni az idiótákat, akiknek fogalmuk sincs róla, csak hörögnek és fröcsögnek.
kerekperec
2020. október 06. 23:02
A Fidesz lop - itt van elásva a kutya !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!