Taxisblokád: az első szabotázs a rendszerváltás és a demokrácia ellen

2020. október 26. 08:43

Az SZDSZ-ről akkor derült ki végérvényesen, hogy micsoda.

2020. október 26. 08:43
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

„Érdekes módon egyedül a Fidesz vonta le a helyes következtetést ebből, a drámai nagy kérdésekben mindig inkább a probléma közbeszédbe emelését választották és nem a mismásolást. Ezt nevezik a liberálisok manapság populizmusnak. A baloldali-liberális kormányok tizenkét éve alatt mindig, minden lényeges kérdésben hazudtak az embereknek a kormánypártok elitjei. A Fidesz a kormányt azért bírálta akkor, mert hazudott, mikor akár igazat is mondhatott volna. Egy pszichikailag jól előkészített igazság az egész új demokrácia számára hasznosabb lehetett volna, de az első szabadon választott kormány nem volt elég erős ahhoz, hogy ezt a meccset bevállalja.

De ettől még a taxisblokád egy lázadás marad a demokrácia és a rendszerváltás ellen. Az SZDSZ-ről akkor derült ki végérvényesen, hogy micsoda, habár a magyar választóknak még kellett húsz év, hogy végre kifelejtsék őket az országgyűlésből. A magyar népről is megtanultunk valamit akkor, jelesül azt, hogy nagyon becsüli a mindennapi rendet, a nyugalmat, a közbiztonságot. A taxisblokádot valószínűleg azért nem fejlesztették tovább valamiféle korai színes forradalommá, mert a kibontakozó rendetlenség sokkal inkább a rendet fenntartani akaró kormány mellé állította volna az embereket, mint azt előzetesen gondolták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2020. október 26. 19:49
Miért, ma nincs szadesz? Betekerik Szent István szobrát eszefes szalaggal, és feszítenek mellette, mint pók a lucernásban. A szadesz igenis él és virul, ha nem vesszük komolyan, magunkra vessünk!
egyvilág
2020. október 26. 19:12
Hát ugye itt se elvekről szólt a nagy felbuzdulás, hanem a pénzről. Lásd ebben itt, hogy az emberek mindenekelőtt jólétre vágynak - a szabadság másodlagos: https://egyvilag.hu/temakep/076.shtml#p2
hegyivadász
2020. október 26. 10:03
90-ben, naiv, tejfelesszájú suhancként az SZDSZ-re szavaztam. A taxisblokád támogatása volt az egyik első pont, ami megkérdőjelezte, hogy helyesen döntöttem-e. Utólag persze okosabb az ember, de nagy hiba volt.
jánosbácsi
2020. október 26. 09:49
Nem kellett volna hatvan százalékkal megemelni a benzin árát a mekmestereknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!