Rémmesekönyv

2020. október 20. 09:08

Minden ötödik gyermeket ér szexuális abúzus. És ezek után a „vörös vonal” egy mesekönyv?

2020. október 20. 09:08
R. Kiss Kornélia
Magyar Hang

„Ebben az összefüggésben egészen másképpen hangzik, amikor a kormányfő arról beszél, hogy »van egy vörös vonal: hagyják békén a gyerekeinket«, vagy amikor a Gulyás Gergely kancelláriaminiszter felveti, hogy vizsgálni kell, felmerül-e a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja, illetve amikor Novák Katalin azt mondja, hogy elolvasta és figyelembe veszi azoknak a szülőknek az állásfoglalását, akik veszélyben érzik a gyerekeiket. Kár, hogy ezek a kijelentések nem a fenti problémákkal álltak összefüggésben, hanem egy mesekönyvvel.

Az NLCafé cikkében arról van szó, hogy ha egy óvodás kislány a szakpszichológusi vizsgálat során hitelt érdemlően elmeséli, hogy az apja rendszeresen a nemi szervébe nyúlkált, ám ennek Magyarországon az ügy jelen állása szerint semmi következménye nincs. Abban az ügyben, ami az egész országot foglalkoztatja hetek óta, egy mesekönyvről van szó, amelynek az egyik történetében egy fiúnak megtetszett egy másik fiú. Hogy a kettő közül melyikkel kellene első körben foglalkoznia Magyarország kormányának, azt ki-ki maga döntse el.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2020. október 21. 15:28
"Minden ötödik gyermeket ér szexuális abúzus." - Akkor már értem, miért álltak meg a szüleim négynél....
akiaki
2020. október 20. 22:05
ez ilyen eccerű lenne, néni?
Burmin
2020. október 20. 19:41
Valószínűleg a szerzőt is érte abúzus, tán épp azért, mert ilyen mesekönyvet olvasott kiskorában az aki abuzálta. Nem tartom kizártnak, ha egy meseolvasás után Józsika odamenne Emilkéhez és megcsókolná hisz a mesében is ez volt.
mustarharmas
2020. október 20. 19:39
Tipikus gagyi, liberális érvelés. Végy egy amúgy mindenki által elítélt, mitöbb büntetendő témát, hivatkozz egy állítólag megtörtént, de nem szankcionált konkrét esetre és kösd össze az ezzel összefüggésben nem lévő, liberális agendával. Pont olyan ez, mint az apja által bántalmazott kisgyermek vs. szerető homoszexuális örökbefogadó pár hasonlata..... Nem égő ez a szerzőnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!