Régóta nem tapasztalt egyetértés

2020. október 26. 07:26

Ha van törvény, amelyre ráillik a korábban már elhasznált „rabszolgatörvény” kifejezés, ez a törvény biztosan az.

2020. október 26. 07:26
Bauer Tamás
Facebook

„A Szakdolgozói Kamara gyors felmérést végzett tagjai között, és bizony a többségük hajlik a szakma illetve az ország elhagyására az új szolgálati törvény miatt. Az Orvosi Kamara nyolc pontos kompromisszumos javaslatot tett közzé az új törvénnyel kialakult, az orvosok nagy része számára elfogadhatatlan helyzet módosítására. A kormány által beterjesztett és az Országgyűlés által elfogadott törvény ugyanis az orvosi béremelést és a hálapénz megtiltását azzal kötötte össze, hogy az egészségügyi dolgozók - a béremelés által nem érintett szakdolgozók is – a közalkalmazotti jogviszonyból olyan »szolgálati jogviszonyba« kerülnek át, amilyen egyébként csak a fegyveres testületek tagjai tekintetében létezett, és mindenféle új kötöttséggel jár: a mellékállások tilalmával és a szabad kirendelés lehetőségével, elfogadásának kötelezettségével. Az, hogy az Orbán-rendszer ilyen módon lép fel az egészségügyben dolgozók eláramlásával szemben, nem meglepő, ez a rendszer szereti azt is parancsokkal és tilalmakkal rendezni, amit polgári társadalmakban érdekeltséggel és megegyezéssel szoktak megoldani. Erre kár volna különösebben szót vesztegetni. Másra viszont igen.

...

A becsapott Orvosi Kamara első tiltakozása azzal a mondattal zárult, hogy »Nem leszünk katonák!« S valóban, ha van törvény, amelyre ráillik a korábban már elhasznált »rabszolgatörvény« kifejezés, ez a törvény biztosan az. Akkor hogyan lehetséges, hogy ezt a törvényt valóban egyhangúlag, valamennyi jelen levő ellenzéki képviselő igen szavazatával fogadta el az Országgyűlés? Több baloldali képviselő is bizonygatta azóta az ATV műsoraiban, hogy a törvényt meg kellett szavazni, de nekem az az érzésem, hogy éppen azért mondták ezt, mert érzik, hogy a dolog nem volt rendben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. október 28. 10:15
csak a hülyéket meg a kapzsikat lehet így becsapni, no meg a körmösöket!
civis72
2020. október 26. 20:18
Gondolom ez azt hiszi , hogy mindenki meghatódik amikor a zsidók egyetértenek
Hesperia
2020. október 26. 20:02
Eddig volt pár apróbb kétségem, de ha ifj. Körmös ilyen utálattal ugat ellene, akkor mégis csak igazságos törvény születhetett orvos-ügyben is.
írmag
2020. október 26. 18:38
A magukat írástudóknak hazudók nem azt mondták "pénzt, vagy életet" (ez annyira snassz), hanem "paraszolvencia", de a régóta hiányolt nagytakarítás elkezdődött: "tovarisi konyec"! (i tak dalse) Csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!