Lehet-e a politika nyelve a szeretet?

2020. október 26. 11:16

A kormányfő és a házelnök talán rossz politikusok. De emberek. Rossz emberek? Még az is lehet.

2020. október 26. 11:16
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Lehet-e a politika nyelve a szeretet? A másik ember szeretete nem barátság, nem szerelem. Tisztelet. Tisztelete életének, létezésének, egyszerűen annak, hogy van. Ez nem tolerancia. Nem egyszerűen elfogadás. Több annál! Öröm, hogy vagy. Bármilyen. 
Bármilyen? És akkor minden elfogadható? Mindent szeretni kell? Az embert igen. Amit tesz, azt nem feltétlenül. Mértékletesség a mértékletességben. 

Lehet-e a szeretet nyelvén politikai küzdelmet folytatni? Azt hiszem, igen. Még nem próbáltuk. Mondjak példát? Amit velünk szemben a kormányfő és mondjuk a házelnök csinál, az tényleg gyalázatos. A kérdés csak az, hogy értjük-e, hogy nem az emberrel van bajunk, hanem egy politikai szereplővel. Talán gondolja is, amit mond, talán csak szerepet játszik. Nem tudjuk, mi lakozik bennük. 
De emberek. Talán rossz politikusok. De emberek. Rossz emberek? Még az is lehet. De ki mondja ki a végső ítéletet? És emberek mindazok, akik velük értenek egyet. Emberek; szeretnek, álmosak reggel, többségüknek családja van. Talán lehetne másképpen csinálni. Talán. Meg kellene gondolnunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. október 27. 10:14
Te embernek nulla áspis kígyó, hogy mersz épp te moralizálni? Gondolom többször voltál rinocérosz bőr beültetéssel foglalkozó klinikán?
briganti
2020. október 27. 06:10
Ömlengő rakás fos...
bagira
2020. október 27. 04:30
Tolvaj beszél becsületről , hóhér beszél szeretetről.
BobbyBacsi
2020. október 27. 00:46
Ferkó ez nagyon gyengére sikerült!Ugorj neki mégegyszer,kicsit nagyobb lelkesedéssel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!