Képmutatás

2020. október 20. 08:32

A hatalmas állami támogatásokkal lekötelezetté teszi a kormány a katolikus egyházat, ahol el is hallgattatják azokat, akik kimondják az igazságot.

2020. október 20. 08:32
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A templomba járók az utóbbi három vasárnap is arról hallhatták az evangéliumot, hogy Krisztus rendreutasítja a farizeusokat, akik szó szerint akarják megtartani az írást, s az többet jelent számukra a felebaráti szeretetnél is. Az a tény, hogy a liturgiában ilyen kiemelt szerepet kaptak ezek a szentírási részek jelzi, hogy a katolikus egyház is fontosnak tartja kiemelni: az, aki képmutató módon hirdeti az igét, vagy álszentül hangoztatja, mennyire vallásos, nem az Újszövetség tanítását követi.

A napokban magyarul is megjelent a francia újságíró, Frédéric Martel könyve, aki azért kutatott négy éven át meleg papok után a Vatikánban, hogy leleplezze, a Kúriában túlsúlyban vannak a képmutatóak, akik számára a hit csak eszköz, de erkölcsileg nem méltóak az általuk betöltött pozícióra.

Sajnos itthon is lehangoló a helyzet. A hatalmas állami támogatásokkal lekötelezetté teszi a kormány a katolikus egyházat, ahol el is hallgattatják azokat, akik kimondják az igazságot. Több főpapunk ráadásul – tisztelet a kivételnek - nem Ferenc pápát követi, nem akar nyitott egyházat. Elszomorító volt olvasni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével, Veres Andrással készített interjút a Magyar Hírlapban. Keményen nekiment a lombikprogramnak, nem törődve azzal, hogy számos házaspárnak ez az utolsó esélye a gyermekáldásra, s hogy igazi családot alapíthassanak, krisztusi szeretetközösséget hozzanak létre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ami személyes
2020. október 21. 11:23
Csak megjegyzem : a lombikprogramot Ferenc pápa is kritizálja ( lásd Szemlékek.hu)
Krupp Skya
2020. október 20. 17:48
Ti nem hallgattattátok el aki kimondta az igazságot, az ÁVH-tok nem a nyelvét csak a körmét tépte ki, kugli golyófejű elvtárs, az ÁVH egyik hírhedt újságírója.
Hunyadi Mátyás
2020. október 20. 17:40
De miért pont a katolikust "tömi ki" pénzzel? Szerintem a zsidó egyházat is kitömi pénzzel, és költ az elszakított területek zsinagógáinak felújítására is. Ahogyan az elszakított területek református templomainak felújítására is. Tipikus népszavás, hazudozós, pofátlan uszítás.
Leakis
2020. október 20. 17:14
Az egyházról és Iványiról: Egyház-e az egyház? https://jobbraat.blogspot.com/2020/10/egyhaz-e-az-egyhaz.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!