Képmutatás

2020. október 20. 08:32

A hatalmas állami támogatásokkal lekötelezetté teszi a kormány a katolikus egyházat, ahol el is hallgattatják azokat, akik kimondják az igazságot.

2020. október 20. 08:32
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A templomba járók az utóbbi három vasárnap is arról hallhatták az evangéliumot, hogy Krisztus rendreutasítja a farizeusokat, akik szó szerint akarják megtartani az írást, s az többet jelent számukra a felebaráti szeretetnél is. Az a tény, hogy a liturgiában ilyen kiemelt szerepet kaptak ezek a szentírási részek jelzi, hogy a katolikus egyház is fontosnak tartja kiemelni: az, aki képmutató módon hirdeti az igét, vagy álszentül hangoztatja, mennyire vallásos, nem az Újszövetség tanítását követi.

A napokban magyarul is megjelent a francia újságíró, Frédéric Martel könyve, aki azért kutatott négy éven át meleg papok után a Vatikánban, hogy leleplezze, a Kúriában túlsúlyban vannak a képmutatóak, akik számára a hit csak eszköz, de erkölcsileg nem méltóak az általuk betöltött pozícióra.

Sajnos itthon is lehangoló a helyzet. A hatalmas állami támogatásokkal lekötelezetté teszi a kormány a katolikus egyházat, ahol el is hallgattatják azokat, akik kimondják az igazságot. Több főpapunk ráadásul – tisztelet a kivételnek - nem Ferenc pápát követi, nem akar nyitott egyházat. Elszomorító volt olvasni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökével, Veres Andrással készített interjút a Magyar Hírlapban. Keményen nekiment a lombikprogramnak, nem törődve azzal, hogy számos házaspárnak ez az utolsó esélye a gyermekáldásra, s hogy igazi családot alapíthassanak, krisztusi szeretetközösséget hozzanak létre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik